Şehitler ilköğretim okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte eşekle gelin alma sahnesi ve geline kına yakma sahnesi programa katılanlardan büyük beğeni kazandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 92. yıldönümünü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Nazilli Şehitler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliğe Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Dağaşan, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür diyen Okul Müdürü Osman Nalbantoğlu yaptığı açılış konuşmasında; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Büyük Atatürk önderliğindeki istiklal mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından birini oluşturmuştur. Çocuklarımızın ve gençlerimizin imza atacakları yeni başarılarla ülkemizi yeni ufuklara taşıyacaklarına inancımız tamdır. Bizler, yeni nesillerin, çağın gelişmeleri doğrultusunda iyi bir eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için üstün bir gayretin içindeyiz. Sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş, değer sahibi olan bir nesil yetiştirmek, en büyük kıvancımız olacaktır” dedi.

“GERÇEK EŞEK VE GERÇEK KINA BEĞENİ TOPLADI”

Şehitler İlköğretim Okulu öğrencileri düzenledikleri etkinliklerle, protokol üyelerine ve velilere eğlenceli saatler yaşatırken, şiirler ve türkülerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine büyük renk kattılar. Okul bahçesinde düzenlenen kutlama programında öğrencilerin performansı büyük beğeni toplarken, velilerin okul bahçesini doldurduğu etkinlikte, öğrencilerin şiir ve türküleri ve halk oyunları gösterileri anne ve babaları tarafından ilgiyle izlendi. Okulun 3/B sınıfı öğrencilerinin Damat Halayı, ile okulun halk oyunu ekibinin hazırladığı Kına Gecesi, Gelin Alma ve Zeybek oyunları büyük beğeni topladı. Kına gecesi sırasında yakılan gerçek kına ile gelen alma sırasında süslenen gerçek eşek ise en beğenilen an oldu. Eşeğe bindirilen gelin etkinlik alanında 3 tur attırılırken, veliler alkışlarla beğenilerini dile getirdi.

“ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI”

23 Nisan etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında yapılan kompozisyon, şiir, resim, satranç ve futbol turnuvalarında birinci olanlara ödülleri verildi. Şiir dalında birinci olan Gülşen Beydeş’e, Kompozisyon dalında birinci olan Gözde Kıvrak’a, Resim dalında birinci olan Dilan Adak’a, Satranç dalında yıldızlarda Sinan İlkutlu ile miniklerde birinci olan Efekan Yıldız ile futbol müsabakalarında birinci olan 4/A, 5/C, 6/A, 7/B ve 8/C sınıf kaptanlarına plaket, kupa ve hediyeleri Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından verildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

sehitler-ilkogretim-okulundan-muhtesem-kutlama-(6).jpgsehitler-ilkogretim-okulundan-muhtesem-kutlama.jpgsehitler-ilkogretim-okulundan-muhtesem-kutlama-(3).jpgsehitler-ilkogretim-okulundan-muhtesem-kutlama-(1).20120423162255.jpgsehitler-ilkogretim-okulundan-muhtesem-kutlama-(4).jpgsehitler-ilkogretim-okulundan-muhtesem-kutlama-(5).jpg