"Açık bir dille ifade ediyoruz, bu saatten sonra her kim ki demokratik bir çözümden yana ise ve her kim ki silahsız bir çözüm arzuluyorsa mutlaka ama mutlaka elini tetikten çekmeldir."
Şehit askerler için "bu kardeşlerimiz" ifadesini kullanan Türk, derin bir üzüntü yaşadıklarını belirtti.
DTP lideri, "İnsan yaşamını sona erdirmeye yönelik şiddet eylemlerini tasvip etmedik, tasvip etmeyeceğiz" dedi.
Askeri operasyonların durması için yaptıkları çağrıları da hatırlatan Türk, "Çağrılarımız, iyi niyetli çabalarımız bugüne kadar hiçbir sonuç vermedi. Ne askeri operasyonlar hızından bir şey kaybetti, ne de eylemler ve saldırılar durdu" ifadesini kullandı.
DTP lideri siyasetin önünün açılabilmesi için olmazsa olmaz koşulun ölümlerin durması olduğunu söyledi.
Aksi takdirde sorunun çözülemeyeceğini kaydeden Ahmet Türk, "Bu ortak acılar biz siyasetçilere daha fazla sorumluluk yüklüyor" dedi.
ÇUKURCA'DA HAİN SALDIRI: 6 ŞEHİT
HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Kavşak ile Uzundere bölgeleri arasında bulunan Hantepe mevkiinde operasyona giden askerlerin geçişi esnasında mayın patladı. Patlamada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı belirtildi.

Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Çukurca'ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hantepe mevkiinde meydana geldi. Operasyona giden askerlerin geçişi sırasında yola döşenen mayın düzeneği, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, askeri araçta bulunan 6 asker şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Askserlerden 4'ünün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın, 2'sinin de Kayseri Komando Tugay'ına bağlı askerler olduğu belirtiliyor. Yaralı askerler helikopterle bölgeden alınarak Hakkari Şırnak ve Diyarbakır' daki asker hastanelerinde tedavi altına alındı. Bu arada, patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda askerin bölgeye sevk edildiği belirtildi

Milliyet