Gıyabi cenaze namazına Cuma Namazını Bey Camii’nde kılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de katıldı.
Aydın Bey Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazına, sivil toplum örgütleri temsilcileri, camii cemaati ve Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu katıldı. Teröre sessiz öfke gösteren cemaat, cenaze namazının ardından şehitlerin ruhuna Fatiha okudular. Gıyabi Cenaze namazını AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP’nin geçen dönem Aydın Milletvekilliği’ni yapan Recep Taner ve Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan yan yana kıldılar.
Namazın ardından Ceminin karşısındaki İstasyon Meydanı’ndaki Yörük Ali Efe Heykeli önüne geçen Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, ülkücülerle birlikte burada basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin asla teröre teslim olmayacağını belirten Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, “Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç alt edemeyecektir. Bu anlamda, hükümet tavizkar tutumundan geri dönüşü olmayacak biçimde denmeli ve bu belayı ülkemizden def etmek için inandırıcı bir kararlılık göstermelidir. Konuşulması ve sorgulanması gereken daha pek çok şeyin varlığına rağmen bugün milletçe daha farklı bir sorumluluk taşıdığımız da bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.
Anma etkinliklerini aziz şehitlerimizin ruhuna yakışır bir sükunet ve vakar ile gerçekleştirmeye gayret ettiklerini ve aziz şehitlerin Türk milletindin gönlünde yerini aldığını belirten Pehlivan, açıklamasının devamında “Aziz şehitlerimizin canları pahasına kurulan ve korunan ülkemize yönelik, her türlü saldırının, tehdidin, içerden kaynaklanan ihanetlerin, dışarıdan destekli senaryoların karşısında; Ülkü Ocakları olarak sadece Türk Milletinden taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

20111021ay477360_02.jpg