Köşk Meydanı"nda düzenlenen törene Kaymakam İsmail Soykan, Belediye Başkanı Yalçın Taç, Garnizon Komutanı Kıd. Bçvş. Rafet Balon, protokol üyeleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında yaptığı konuşmada şehitliğin öneminden söz eden Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, “Bugün üzerinde yaşadığımız kutsal toprakları vatanımız yapan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Ülkemizin birlik ve beraberliği vatanın bölünmez bütünlüğü için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Bundan 94 yıl önce bu ülkemizi bölüp parçalamak isteyenler, o gün şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan atalarımızdan gerekli cevabı almışlardır. Bugün bizler düşen görev ise, şehitlerimizin emanetlerini sahip çıkıp, gençlerimize de bu ülkenin ne şartlarda vatan olarak korunduğunu anlatmaktır. Bu değerlerimize sahip çıktıkça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacaktır” dedi.
Törende Adnan Menderes İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan program, halktan yoğun ilgi gördü. Anma etkinliklerine daha sonra Köşk Çok Programlı Lisesi Salonu"nda devam edildi.