Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde yaşayan Kılıç ailesine şehit haberini, Kaymakam Abdullah Küçük ve Belediye Başkanı Selami Çarkçı ile birlikte köye giden Ordu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Hacı Sarıışık verdi.
 
Oğlunun şehit haberini alan anne Ömür Kılıç, sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, şehit annesine müdahale yaptı. Baba Ahmet Kılıç'ı ise Kaymakam Küçük, Belediye Başkanı Çarkçı ve Yarbay Sarıışık teskin etmeye çalıştı.
 
Şehit Samet Kılıç'ın 20 önce aynı köyden Merve Kılıç ile evlendiği, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü, şehidin kardeşi kardeşi Sercan Kılıç'ın da bir süre önce askerden geldiği öğrenildi.
 
Şehidin Türk bayrağı asılan baba evine çok sayıda kişi de taziye için geldi.
 
Ezan okunduğu sırada, ''Oğlumun salasını mı veriyorsunuz. Vermeyin, söylemeyin oğlumu. Oğlumun seslerini duymuştum, maviş gözlüm, bu gerçek olamaz, yalan'' diyerek ağlayan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
 
İki çocuklu Kılıç ailesinin çiftçilikle geçindiği, baba Kılıç'ın okul dönemi de servis şoförlüğü yaptığı öğrenildi.
 
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TURAN KURT'UN 2 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜĞÜ SALİHLİ'DEKİ EŞİNE, ''BURADA HER AN HER ŞEY OLABİLİR'' DİYEREK HELALLİK İSTEDİĞİ ÖĞRENİLDİ 
 
Hakkari Çukurca'daki hain saldırıda Uzman Çavuş Turan Kurt'un şehit düştüğü haberini alan Manisa'nın Salihli ilçesindeki ailesi büyük üzüntü yaşıyor.
 
Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, sağlık görevlileriyle, Uzman Çavuş Turan Kurt'un (42), Kurtuluş Mahallesi Şüheda Caddesi'ndeki evine gitti. 
 
Kaymakam Yıldırım, Turan Kurt'un şehit olduğu haberini, eşi Şerife Kurt'a bildirerek taziyede bulundu. Haberi alan Şerife Kurt ile 16 yaşındaki oğlu Furkan, 12 yaşındaki kızı Nihal yasa boğuldu.
 
Edirne'de görev yaptığı sırada tayini Hakkari'ye çıkan ve 17 Temmuz'da Hakkari'de görevine başladığı öğrenilen uzman çavuş Turan Kurt'un, 2 gün önce eşiyle telefonla görüştüğü, çevrede çatışmaların yaşandığını, 24 saattir postallarını çıkarmadığını söylediği ve ''Burada her an her şey olabilir'' diyerek helallik istediği öğrenildi. 
 
Uzman çavuş Kurt'un, daha önce Salihli'de 6 yıl görev yaptığı ve eşiyle bu ilçeye yerleşmeyi kararlaştırdığı, bir süre önce de banka kredisiyle ailesinin oturduğu evi aldığı bildirildi.
 
Kurt'un emekliliğine 9 ay kaldığı öğrenildi.
 
Kaymakam Yıldırım, şehidin evinden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Şehidimiz, 1,5 ay önce Salihli'den ev alıp çocuklarını buraya yerleştirdikten sonra Hakkari'deki görev yerine gitmiş. Bugün kendisini kaybettik, ailesine baş sağlığı diliyorum. Umarım bu acılar biter'' dedi.
 
Şehit uzman çavuş Kurt'un akrabası emekli astsubay Cafer Korkmaz ise ''Kurt, Salihli'yi çok sevdiği ve yakınları da ilçede yaşadığı için buraya yerleşecekti. Hakkari'deki görevine, 1 ay önce bugün başladı. Cenazesinin Salihli'de mi yoksa memleketi Balıkesir'de defnedileceği kararını ailesi verecek. Vatan sağ olsun'' diye konuştu. 
 
ŞEHİT BİNBAŞI BAŞAYAR'IN ANKARA'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
 
Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar'ın Ankara'daki babaocağına ''ateş düştü''. Binbaşının şehit haberinin ardından Başayar ailesinin evinin bulunduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı.
 
Demetevler İvedik Caddesi 939. Sokak'ta oturan şehit Binbaşı Başayar'ın annesi İnayet Başayar ve babası İsmail Başayar evlerinde taziye ziyaretlerini kabul ederken, sokakta bir ambulans da hazır bekletiliyor. Sokaktaki esnafın da işyerlerine Türk bayrağı astığı görülüyor.
 
Bu arada, şehit binbaşının ailesine askeri yetkililer de taziye ziyaretinde bulundu. 
 
HAKKARİ'YE BİR HAFTA ÖNCE ATANMIŞ
 
Yakınları, şehit Binbaşı Başayar'ın bir hafta önce Tokat'tan Hakkari'deki Fatihler Tabur Komutanlığı'na atandığını belirtirken, şehit binbaşının kardeşi Fatih Başayar'ın da özel harekatta görevli polis memuru olduğu öğrenildi.
 
İki çocuğu olduğu belirtilen şehit Binbaşı Başayar'ın yarın Kazan'da toprağa verileceği ifade edildi.
 
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN ÇİL'İN AİLESİNE HABERİ AFŞİN KAYMAKAMI FAİK ARICAN VERDİ
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerden birinin Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden uzman çavuş Hakan Çil (24) olduğu bildirildi.
 
Şehit haberini alan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Beyceğiz Mahallesi Binboğa Sokak'ta bulunan aileyi ziyaret ederek bilgi verdi. 
 
Şehidin babası İstanbul'da olduğundan dolayı Kaymakam Arıcan, şehit uzman çavuş Hakan Çil'in akrabalarına bilgi verdi. Şehidin babası İbrahim Çil'e ise telefonda oğlunun sadece yaralandığı bilgisinin verildiği öğrenildi.
 
Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil'in 3 aylık evli olduğu, annesinin yeni vefat ettiği öğrenildi. 
 
Şehit Çil'in yarın Afşin'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.
 
Çukurca'da teröristlerce düzenlenen saldırıda 8 asker şehit olmuş, 14 asker  yaralanmıştı. (AA)