Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Aydın Şubesi Başkanı Sevil Esin ve dernek üyeleri Vali Hüseyin Avni Coş"u ziyaret etti.
Ziyaretlerinden dolayı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Aydın Şubesi üyelerine teşekkür eden Vali Coş, şehit ve gazileri milletin sevgilisi olarak gördüklerini ifade etti. Millet ve devlet adına her zaman şehit ve gazi aileleriyle bir aradıklarını kaydeden Coş, “Şehitlerimizin, gazilerimizin ve yakınlarının göstermiş oldukları fedakarlıklarından dolayı, bizler ne yapsak azdır. Sizlerin hakkını ödeyemeyiz” dedi.
Vali Coş"un Aydın"da göreve başlamasının ardından her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Sevil Esin de, Vali Coş"a tüm şehit ve gazi aileleri adına teşekkür etti. Esin, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerine şehitliğin ve gaziliğin ne olduğunun öğretilmesi için eğitici programlar yapmak istedikleri belirterek, bu konuda Vali Coş"tan yardım istedi.
Şehit ve gazi ailelerinden gelen talep üzerine Vali Coş, konu ile ilgili olarak Vali Yardımcısı Alp Aslanargu"u görevlendirerek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak bir çalışma yapılması talimatını verdi.
Vali Coş, bu konuda şehit ve gazi ailelerine yardımcı olacaklarını ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyeceklerini kaydederek, “Ziyaretlerinizden dolayı beni onura ettiniz, sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şahsınızda bütün şehit ve gazilerimizi, yakınlarını her zaman saygıyla anıyor, önlerinde eğiliyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun” şeklinde konuştu. -iha