Maraş’ta şehit düşen Uzman Çavuş Abdulmecit Yıldırım, bu vasiyeti üzerine eşinin memleketi Bursa’da toprağa verildi
 
Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde, jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Abdulmecit Yıldırım kendi memleketi Mersin’de değil, eşinin memleketi Bursa’da toprağa verdi. 11 yıldır canını ortaya koyarak vatan görevi yapan şehit Yıldırım eşi Zümrüt’e şu vasiyette bulunmuştu: “Başıma bir şey gelirse, sen nerede istersen beni oraya defnedin.”
 
Şehit Yıldırım’ın cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinin ardından memleketi Bursa’ya gönderildi. Bursa’daki cenaze törenine Eşi Zümrüt ve oğlu Baturalp ve yakınlarının yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bursa’dan ağıtlarla birlikte, teröre lanet sesleri yükseldi.
 
Yıldırım’ın cenazesi ikindi vakti Bursa Ulu Camii’ndeki tören ardından Hamitler Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.
 
Yaralı astsubay iyi
 
Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma trafik ekibi, görev dönüşü, Maden bölgesi ile İçmeler arasındaki ormanlık alanda pusuya düşürülmüştü. Çapraz ateşe tutulan ekipte bulunan Jandarma Uzman Çavuş Abdulmecit Yıldırım (31) şehit olurken, Astsubay Kıdemli Çavuş Kasım Yağbasan (31) ve Jandarma Uzman Çavuş Taner Yasam (35) yaralanmıştı.
 
Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk tedavisi yapılan Astsubay Kıdemli Çavuş Kasım Yağbasan, daha sonra ambulansla Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Şuru açık olan Yağbasan’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
 
‘Babaanne beni nasıl üniversite okutacaksın’
 
Şehit Yıldırım’ın, anne-babasının ayrılması üzerine daha 20 aylık bebekken yanına aldığını anlatan Mersin’de yaşayan babaannesi 80 yaşındaki Meryem Yıldırım ağıtlar yakarak şunları anlattı: “O’nu, vatanına milletine hayırlı bir evlat yapabilmek için saçımı süpürge ettim.
 
Torunumu liseye kadar okuttum. Maddi zorluklarımız vardı. Bir gün gelip ’Babaanne sen beni nasıl üniversite okutacaksın? Durumumuz belli” dedi.Ben yaşlı halimle örgü örüp satarak para kazandım, yiğidimi askeri okula gönderdim. Dün acı haberi verdiler. Torunun artık yok dediler.
 
Ben bu acıya nasıl dayanırım.”
 
Şehit olduğu gün 3 yaşındaki oğlu Baturalp’i gezdirecekti
 
Şehidin kayınpederi Ahmet Erken, damadının bir çok hayali olduğunu belirterek, “Bir çok hayali vardı. Mükemmel hayalleri vardı. Cuma akşamı konuştuk. Cumartesi görevi olmadığını ve torunum 3,5 yaşındaki Baturalp’i gezdirmeye götüreceğini söyledi. Kaza olunca izinden mi çağırdılar yoksa görevde miydi bilemiyorum. Biz yandık. Allah başkalarını yakmasın.”
 
vatan