Sultanbeyli'de dün sabah saatlerinde bir halı mağazasının deposunda çıkan yangına müdahale sırasında yoğun dumandan etkilenen itfaiye erlerinden Mustafa Arabacı yaşamını yitirdi. Sultanbeyli Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Fatih Bulvarı 179'da bulunan halı mağazasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Kemal İlhan ve kardeşlerine ait İlhanlar halı Mağazası'nın deposunda sabah 08.30 yangın çıktı. Dinarsu, Gümüşsuyu, Padişah ve Merinos gibi ünlü markaların ürünlerinin satıldığı mağazada elektrik kontağından çıkan yangın, depoda bulunan halılara sirayet etti. Kısa sürede tutuşan sentetik halılar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada içerde bulunan 4 kişi son anda dışarı çıkmayı başardı. Yangına, gelen ihbar üzerine ilk müdahaleyi Sultanbeyli İtfaiye ekipleri yaptı. Olay yerine gelen ve yangına depodan müdahale eden itfaiye erlerinden Mustafa Arabacı (29), Yaşar Üresin (26) ve Ali Üreği (45) sentetik halılardan çıkan zehirli duman nedeniyle etkilendi.

İTFAİYE ERİ KURTARILAMADI

Birlikte dışarı çıkmayı başaran itfaiyeciler olay yerinde bekleyen ambulanslarla hemen yakınındaki Özel Erdem Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İtfaiyecilerden Mustafa Arabacı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Arabacı'nın cenazesi Sultanbeyli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Tedavileri devam eden Üresin ve Üreği'nin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT İTFAİYE ERİNİN SON ANLARI

Şehit olan itfaiye eri Mustafa Arabacı'nın son anlarında çekilen fotoğraflarda, güçlükle ayakta durduğu, bir süre sonra dizlerinin üzerine çömeldiği ve son olarakta baygınlık geçirdiği görülüyor. Arkadaşları tarafından sırt üstü yatırılan, itfaiye elbisesi çıkarılan arabacı yakındaki bir özel hastaneye kaldırıldı, ancak atüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

VATANDAŞLAR İÇİN ÖNLEM ALINDI

Kısa sürede mağazayı saran yangına müdahalenin yetersiz olunca çevre itfaiye merkezlerinden takviye istendi. Bunun üzerine olay yerine, Pendik, Kartal, Kurtköy ve Sancaktepe İtfaiye ekipleri sevk edildi. Sultanbeyli Belediyesi'nden ise su tankları gönderildi. Yangın nedeniyle Fatih Bulvarı trafiğe kapatıldı. Polis ve zabıta ekipleri, mağazadan çıkan yoğun dumanın çevredeki esnafı etkilememesi için iş yerlerinin kapılarını kapattırdı. Vatandaşların olay yerine yaklaşmasına ise izin verilmedi. Yangın söndürülürken, İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması devam ediyor. DHA