TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, Tunceli’de 11 yıl önce şehit olan Jandarma Binbaşı Bülent Yavuz’un eşi Hülya Yavuz’u dinledi.

Habertürk gazetesinin haberine göre, AK Parti Milletvekili Naci Bostancı başkanlığında toplanan alt komisyonda konuşan Yavuz, eşinin şehit olmasının ardından her zaman “Vatan sağ olsun” dediğini belirterek “Yine ‘vatan sağ olsun’ diyorum” dedi.

Eşinin 1997 yılında Harp Akademisi’ni ikincilikle,Genelkurmay’ın dil sınavını da üçüncülükle kazandığını dile getiren Yavuz, eşinin ataşe olarak yurtdışına gitmeyi düşündüğünü söyledi. Tunceli’ye tayinlerinin çıktığını ve isteyerek Tunceli’ye gittiklerini belirten Yavuz, kendisinin de gittikleri yerlerde sözleşmeli öğretmenlik yaptığını kaydetti.

Gözyaşlarına hâkim olamayan Yavuz, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Eşim, çok sevinçli olduğu, yurtdışına ataşe olarak gideceğini öğrendiği bir anda ve bayramın ikinci günü şehit oldu. Çok hayalleri vardı. Uluslararası ilişkilerde doktora yapmak, İspanyolca öğrenmek istiyordu. Hepsi yarım kaldı. Sonrası için anlatılacak hiçbir şey yok. Eşimin cenazesinde bir sürü devlet adamı, bir sürü vaatler... ‘Her zaman yanınızdayız’ dediler. Hiçbir zaman yanımızda olmadılar.

‘Ağlamayacağım’ demiştim ama 11 yıl boyunca çok şey yaşadık oğlumla birlikte. Çok mücadele ettik. Eşim sayesinde bir devlet dairesine yerleştirildim. Bazen isyan ettim. Neden, neyi paylaşamıyoruz biz bu ülkede? Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, neyi paylaşamadık? İlla kan mı dökülmesi gerekiyordu, yuvalar mı yıkılması gerekiyordu? Benim eşim vatan hizmeti yapıyordu, paylaşılamayan ne bu ülkede? Çocukların eline taşlar, sopalar verilerek neyinmüdafaası yapılıyor bu ülkede?"

"Oğlumu ben okuttum"

Şehit eşi Hülya Yavuz, oğlunun Başkent Üniversitesi’nde okuduğunu ancak Kredi Yurtlar Kurumu’nun, “babasından maaş aldığı” gerekçesiyle oğluna kredi vermediğini anlattı.

Yavuz, “Ben oğlumu kendi imkanlarımla okutuyorum. Burs dediler, benim oğlum burs almadı. Bunun için başvuruda da bulunmadık. Kredi Yurtlar Kurumu’na kredi için başvurduk, babasındanmaaş alıyor diye o da geri çevrildi. Bunu da herhangi bir şekilde üstelemedim” dedi.