Karaman'da 3 şüphelinin adliyeye çıkışı sırasında 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıda şehit olan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde görevli polis memuru 35 yaşındaki Ali Karakış'a Karaman Polisevi'nde tören düzenlendi.

Törende gözyaşları içinde eşinin tabutuna sarılan 2 çocuk annesi ev hanımı Yasemin Karakış(30), "Tabut açılmaz mı, son defa açsanız da, oğlum da bende son kez görsem" diyerek isyan etti.

11 yıllık polis memuru olan şehit Ali Karakış'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası eşliğinde bugün Karaman Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp törenin düzenleneceği Karaman Polisevi'ne getirildi. Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşkaya, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, şehit Karakış'ın ailesi ve mesai arkadaşları katıldı.

"KUZUM SEN YENİLMEZDİN"

Şehit polis Ali Karakış'ın annesi Adive Nurşen Karakış, oğlunun tabutuna sarılarak, "Kuzum, sen yenilmezdin. Yavrum seni sırtından vurdular, kuzum" diyerek ağıtlar yaktı.

EŞİNİN İSTEĞİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit eşi Yasemin Karakış, kuçağında 2 yaşındaki Yusuf Karakış ile birlikte eşinin tabutana sarıldı. Son isteğiyle yürekleri dağlayan Yasemin Karakış, "Tabut açılmaz mı, son defa açsanız da, oğlum da bende son kez görsem" dedi. Teyzesinin yanında duran 10 yaşındaki Nurşen Karakış da annesinin bu sözlerinin ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit babası Refik Karakış ise ayakta durmakta zorlanırken, sinir krizi geçiren anne Adive Nurşen Karakış, sağlık görevlilerinin müdahalesiyle sakinleştirildi.

"BU TÜR OLAYLAR OLDUKÇA ŞEHİTLERİMİZ BİTMEYECEKTİR"

Törende konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşkaya, Türk polis teşkilatının her zaman dimdik ayakta olduğunu ifade ederek, "Türk polis teşkilatının verdiği ne ilk şehit, ne de son şehit olacaktır. Ülkemizde bu tür olaylar olduğu müddetçe şehitlerimiz de bitmeyecektir. Ancak şehitlerimiz yerlerinde rahat uyusunlar, kardeşimiz toprağında rahat uyusun. Onların bize emanet olarak bıraktığı ailesi, eşi ve çocuklarına en iyi şekilde emanetçilik yapacağımız konusunda da hiçbir endişeleri olmasın" dedi.

CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Nuri Değirmenci tarafından okunan duanın ardından şehit polis Ali Karakış'ın cenazesi, cenaze nakil aracına konarak defnedilmek üzere memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne uğurlandı. Uğurlama sırasında da şehidin eşi, annesi ve yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Baba Refik Karakış'da el sallayarak oğlunu uğurladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muhammet Bozkurt (30) ile kardeşleri Vahit Bozkurt (25) ve Ramazan Bozkurt (24), geçen cuma günü sabah saatlerinde 70 AY 824 plakalı otomobille daha önceden aralarında anlaşmazlık bulunan Yunus Emre Deveci (31) ile kardeşi Muhammet Deveci'nin (28) sahibi olduğu iş yerinin önüne gelerek pompalı tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sonucu Yunus Emre Deveci kolundan, Muhammet Deveci ise karnından yaralandı. Yaralanan Deveci kardeşler ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinden hızla kaçan Bozkurt kardeşler ise, kısa sürede polis tarafından gözaltına alındı. Hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu olan Yunus Emre Deveci, akrabası Kerim Uğuz (21) ile birlikte dün sabah saatlerinde adliye binası önüne giderek kendisini yaralayan Bozkurt kardeşlerin adliyeye getirilmesini bekledi.

POMPALI TÜFEKLE SALDIRDI

Şüpheli 3 kardeş adliyeye getirilip otomobilden indirildiği sırada Bozkurt kardeşlerin amca çocuklarından Mustafa Bozkurt, iddiaya göre pompalı tüfekle Yusuf Deveci ve Kerim Uğuz'un üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu daha önce işyerinde yaralanan Yunus Emre Deveci bacağından, Kerim Uğuz karnından ve polis memuru Ali Karakış da sırtından yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen polis memuru Ali Karakış yaşamını yitirdi. Olayın ardından otomobillerle kaçan şüphelilerden ilk olarak Ufuk Bozkurt, sakanlandığı evde yakalandı. Mustafa Bozkurt da, akşam saatlerinde suç aletiyle birlikte Mersin'in Mut İlçesi Demirkapı Mevkisi'nde saklandığı mağarada, Vahit ve Ramazan Bozkurt da Karaman merkeze bağlı Akpınar Köyü yakınlarında jandarma tarafından yakalandı. Şüphelilerin sorgusu devam ederken, cuma günü işyerine düzenledikleri saldırı sonucu göz altına alınan Bozkurt kardeşlerde çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.