Türkiye’de ilk defa 16 sivil toplum kuruluşu (STK) bir araya gelerek, 4’ü çocuk 9 sivilin öldüğü Gaziantep’e teröre karşı çıkarma yaptı. Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, terörle mücadele konusunda ortak tavır sergileyen TOBB öncülüğündeki STK’lar, başta siyasiler olmak üzere ülkenin tüm kurumlarına birlik, bütünlük ve ortak hareket etme çağrısında bulundu.

Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i ziyaret eden heyet ortak basın açıklaması yaptı. STK’lar adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şu mesajları verdi:

“Bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmadı. Ama bu kirli oyunları, hep bozduk. En büyük gücümüz, kardeşliğimizdir. Bu topraklarınmayası çok güçlü. Hiçbir hesap milletin bu bütünlüğünü bozamayacak. Başta siyaset olmak üzere tüm kurumve kuruluşlar hassasiyetle hareket etmeli. Terör üzerinden hiçbir çıkar hesabı yapılamaz.”

Hisarcıklıoğlu 16 kurumun Antep’teki olayda şehit olanların çocuklarının tüm eğitim masraflarını ömür boyu üstlenmeye hazır olduklarını söyledi.

16 KURULUŞ BİRLİKTE

Heyette; TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş BaşkanıMahmut Arslan,Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk,MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, ASKON BaşkanıMustafa Koca, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkan Yardımcısı KasımFincan, TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz ve BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırımda yer aldı.