Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Akçakışla beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesinin "Ölmedin teröristlere karşı, sevinmesinler ayaktayım. Verin yavrumun tüfeğini ben gideceğim askere" feryadı yürekleri dağladı. Vatandaşlar, cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a "Bu nasıl açılımmış" diye tepki gösterip "Artık anaların ağlamasın" dedi.

"SEVİNMESİNLER AYAKTAYIM"
Şehit oğlunun cenazesinin beldeye getirilişi sırasında acılı anne Rahime Kuzucular, oğlunun ay yıldızlı tabutunu görünce fenalaştı. Ambulansa götürülen şehit annesi, "Ölmedin teröristlere karşı, sevinmesinler ayaktayım. Verin yavrumun tüfeğini ben gideceğim askere" diyerek feryat etti.

BAKANA AÇILIM TEPKİSİ!
İl Müftüsü Yusuf Şahin'in kıldırdığı cenaze namazında baba Kazım Kuzucular'ın da ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ambulansta şehit annesine taziyelerini iletti. Kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında belde mezarlığına götürülen şehit Kuzucular toprağa verildi. Bu sırada, belde sakinleri, Bakan Yılmaz'a sitemde bulundu. Teröre karşı önlemlerin alınmasını isteyen belde halkı, "Yeter artık. Bu nasıl bir açılımmış. Artık analar ağlamasın" şeklinde tepki gösterdi. Bakan Yılmaz ise, bu tepkiler karşısında sessizliğini korudu.

ŞEHİDİN KARDEŞİ DE UZMAN ÇAVUŞ OLACAK
2 kardeşi olan şehidin diğer erkek kardeşinin de uzman çavuşluk sınavını kazandığı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Kuzucular'ın şehit olmadan önce amcasının oğlunun düğününe katılmak üzere izne ayrıldığı, izin süresi bitmeden de göreve çağrıldığı ve apar topar birliğine katıldığı öğrenildi.