Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Merkez İlçe Başkanlığı “Babalar Gününde” il merkezindeki şehit babalarıyla bir araya geldi. Turisti Pat Tesislerinde şehit babaları onuruna düzenlenen etkinliğe Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 22"inci dönem milletvekili Semiha Öğüş, AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı demet Pilevneli, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Gençlik Kolları Başkanı Can Yılmaz, Aydın Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin ile şehit babaları katıldı.
İslamiyet inancında şehitliğin ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, diğer dinlerde şehitlik kavramı gibi bir olgunun olmadığına işaret etti. Kutsal bir mertebeye ulaşan şehitlere toplum olarak büyük değer verdiğimizin altını çizen Koç, “Evlatlarının bu kutsal mertebe ulaşması elbette ki anne ve babaları üzüyor. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Peygamberimiz de verilen her şehidin ardından gözyaşı dökmüştür. Belki arkada kalan anne-baba, eş ve çocuklar büyük üzüntü yaşıyorlar ama şehitlik gibi kutsal bir mertebeye ulaşmakta herkese nasip olmuyor. Anne ve babalar bizim için çok önemli. Batı medeniyetlerinde bu sevgi ve saygı unsuru kalmadığı için, sene de bir gün dahi olsun büyüklerini hatırlayabilmek için bu günleri ortaya çıkardılar. Bizde çağdaş yaşamda buna ayak uydurmak zorunda kaldık. Büyüklerine önem veren bir toplum olarak biz her zaman anne ve babalarımızı her zaman başımızın tacı yapıyoruz” dedi.
Anne ve babaların sadece bir gün değil yılın her günü sevilip sayılması gerektiğini ifade eden Milletvekili Mehmet Erdem, bazı acıların yaşanmadan hayatın gerçeklerinin anlaşılamadığını kaydetti. Ateşin düştüğü yeri yaktığını ve kaybedilen evlatların asla unutulamadığından söz eden Erdem, “Evlat acısı yaşanabilecek en ağır acılardan bir tanesidir. Bende şehit olmak isterdim yada şahit babası. Çünkü Allah bunu her isteyene nasip etmiyor. Şehitlik mertebesine ulaşmak kolay değil. Hepsinin ruhları şad olsun. Bizler bugün hem sizlerin acınızı paylaşmak hem de babalar gününde sizleri yalnız bırakmamak istedik” diye konuştu.
Çocuklarının bugünü babaları yanlarında olmadan geçirdiklerine işaret eden Dernek Başkanı Sevil Esin ise, babaları ölen veya babalarını hiç tanımayan birçok şehit çocuğunun bulunduğundan söz etti. Acılarını içlerine gömerek yaşadıkları acıyı katlanmaya çalıştıklarının altını çizen Esin, şöyle konuştu: “Çünkü bizim güçlü olmamız lazım. Bu vatan kolay kazanılmadı. Binlerce şehit verildi. Asla ağlayan bir millet olmamalıyız. Ağladığımızı göstererek, başka milletlere kendimizi güldürmemeliyiz. Sağ olsunlar büyüklerimizin destekleriyle birçok ihtiyacımız gideriliyor. Bizleri böylesine günlerde yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyoruz”
Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Esin"in ağlaması, etkinliğe katılan tüm davetlileri duygulandırdı. Etkinlik bir şehit babasının söz alarak şehirlerle ilgi bir şiir okumasının ardından sona erdi.