Silifke Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi kalabalık bir vatandaş topluluğu eşliğinde Silifke Merkez Alaaddin Cami'ne getirildi. Cenaze, öğle namazına müteakip Mersin Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Binlerce vatandaşın katılımıyla şehidin cenazesi Silifke Kalesi karşısındaki Asri mezarlıktaki şehitlikte defnedildi.

Cenaze törenine binlerce vatandaş katılırken, vatandaşlar cenaze namazı sonrası top arabası yanında yürüyerek, "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Vatan Sana Canım Feda" sloganları attı. Şehidin yakınları ve ailesi cenaze namazı öncesinde tabuta sarılıp bir süre gözyaşı döktü.

Şehidin Hakkari'de Uzman Çavuş olarak görev yapan ağabeyi Mehmet Ünver, "Vatanımız, milletimiz sağolsun, Türk Milletinin başı sağolsun. Hiç kimse merak etmesin bir asker daha var. Hiçbir sıkıntı yok. Umuyorum ki benim gibi düşünen çok kişi var. İçim yanıyor. Kimseye kendimizi güldürmeyeceğiz" dedi. Baba Durmuş Ünver de, İktidar ve muhalefetin bir olup terör belasından Türkiye'nin kurtulması için çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek, "Bu teröre bu memleketi vermeyelim" dedi. Şehidin annesi Meryem Ünver, "Şehit benim şehidim. Anneler ağlamasın yeter, yeter artık anneler ağlamasın" diye konuştu.

Silifke'de düzenlenen cenaze törenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, İsa Gök, Vahap Seçer, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Silifke Garnizon Komutanı Personel Yarbay İbrahim Alan, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve binlerce vatandaş katıldı.