Polis memuru Yavuz Bayal'ın şehit düştüğü haberi memleketi Aksaray'daki babası 55 yaşındaki Mustafa Bayal ve annesi Hicran Bayal'a, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan aile fertleri ve yakınları sinir krizi geçirdi. Aksaray Adliyesi'nde memur olan 2 çocuk babası Mustafa Bayal, cenazeyi almak için Kahramanmaraş'a gitti.
 
Polis memuru Yavuz Bayal'ın mesleğinin ilk 3 yılında İstanbul'da, son 3 yıldan bu yana da Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde görev yaptığı, polis memuru eşi 25 yaşındaki eşi Tuğba Bayal ile Samsun Polis Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilik yıllarında tanıştığı ve 1.5 yıl önce evlendiği belirtildi.
 
''İÇİM KAN AĞLASA DA FIRSAT VERMEYECEĞİM''
Şehit polisin annesi 55 yaşındaki Hicran Bayal, yüreğinin yandığını belirterek, ''Benim oğlum, gönüllerde yüce bir insan, Allah yanında da yüce bir mertebeye ulaştığı için çok mutluyum. Şehit annesi olduğum için çok mutluyum. İçim kan ağlasa da fırsat vermeyeceğim. Vatan sağolsun'' dedi.
 
Hicran Bayal, oğluyla en son dün akşam saatlerinde kızı Filiz Bayal'ın telefonla görüştüğünü, eşiyle birlikte çok iyi olduklarını ve göreve gideceğini belirttiğini söyledi.  
 
''TERÖR BİTSİN''
Şehit Bayal'ın Antalya'da görev yapan polis memuru dayısı Cengiz Kütük, ''Buradan devletemize, Başbakanımıza sesleniyorum. Artık terör bitsin. Canlar yanmasın'' dedi.
 
YARALI POLİS HACI KALKAN'IN YAKINLARI DA ŞOKTA
Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi’nde dün akşam polis Yavuz Bayal'ın şehit olduğu PKK saldırısında ağır yaralanan hemşerisi polis Hacı Kalkan'ın, Aksaray'daki ailesi de gelen haberle şoke oldu. Oğlunun yaralandığı haberine alan ve bir inşaatta bekçilik yapan 5 çocuk babası Muzaffer Kalkan'ın eşi Hatice Kalkan ve diğer 4 oğluyla birlikte Pazarcık'a gitti.
 
Yaralı polis 27 yaşındaki Hacı Kalkan'ın ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için inşaatlarda çalışan ağabeylerinin yardığımıyla eğitimini tamamlayabildiği öğrenildi. Bir yıllık evli olan polis Hacı Kalkan'ın, geçen temmuz ayında eşi Selma Kalkan ile birlikte tatil için memleketleri Aksaray'a geldiği belirtildi. 4 yıllık polis memuru olan Hacı Kalkan'ın, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra ilk üç yılını aynı silahlı saldıra şehit olan Yavuz  Bayal gibi İstanbul'da geçirdiği yaklaşık bir yıldır da Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde görev yaptığı öğrenildi. (DHA)