Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen ''Onur Beratı'', Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Germencik Kaymakamı Resul Çelik, Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan tarafından Ovakaraağaçlı köyünde yaşayan şehit ailesi evlerinde ziyaret edilerek, anne Gülsüm Özpınar ve baba Mehmet Özpınar'a teslim edildi. 
     Aydın İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çetin, ziyarette yaptığı konuşmada, aileye Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in selamlarını ileterek, şunları söyledi: 
     ''Şehidimizi ebediyen yaşatmak için bu şahadet belgesini onurla, gururla evinize asın, onu ebediyen yaşatalım. Şehidimize Allah rahmet eylesin. Tekrar mekanı cennet olsun. Sizlere de artık onu gururla, onurla yaşatmak düşüyor. Hepimizin namusu, onuru, ülkenin bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği için hayatını feda eden bu kahramanımıza minnetlerimizi, şükranlarımızı arz ediyoruz.'' 
     Germencik Kaymakamı Çelik de ziyarette, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla şehit Serkan Özpınar'ın ailesinin evinin yakınına onun adının verileceği bir park inşa edileceğini bildirdi.