Aralık ayı başında kaza sonucu ölen er Murat Kaya'nın ailesi, olayın yaşandığı Hakkari'deki jandarma karakoluna götürüldü.

Jandarma Genel Komutanlığı, Hakkari'de görev yaptığı karakolda kaza sonucu yaralanan ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesinde (GATA) tedavi görürken şehit olan Jandarma Er Murat Kaya'nın ailesinin, olayın meydana geldiği karakola götürüldüğünü, ailenin görgü tanıkları ve askeri savcı ile görüştüğünü bildirdi.

Konuyla ilgili bilgi notu, komutanlığın internet sitesinde yer aldı.

Bilgi notunda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığında görev yapan Jandarma Er Kaya'nın meydana gelen kazanın ardından GATA'da yanık tedavisi görmeye başladığı anımsatıldı.

Kaya'nın 4 Aralıkta hayatını kaybederek şehit olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şehit olan Jandarma Er Murat Kaya'nın aile mensupları (annesi, amcası ve dayısı), 20-21 Aralık 2010 tarihlerinde Hakkari'ye götürülmüşler ve Şemdinli-Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığında olayın oluş şekli hakkında bilgilendirilmişlerdir.

Ayrıca, ailenin, karakolda görevli diğer erbaş-erler, görgü tanıkları ve soruşturmayı yürüten askeri savcı ile de görüşmesi sağlanmıştır.''