Alphan, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan'ın genel başkanlığını yaptığı Yeni Parti (YP) İzmir İl Teşkilatı üyelerinden eylem teklifi aldıklarını ancak reddettiklerini açıkladı. Alphan, "Emniyet Müdürlüğü'nden bir polis memuru geldi. 'Yavuz Bey, nereden nereye yürüyeceksiniz?' diye sordu. Ben de kendisine hiçbir yere yürümediğimizi ve dernek binasında oturduğumuzu söyledim. Bizim adımızı kullanarak, 'şehit aileleri yürüyüşü' olduğunu söylemişler." dedi.
Zaman Gazetesi'nin haberine göre, YP İl Teşkilatı, 8 Aralık'ta terörist saldırıları protesto etmek için Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanarak Gündoğdu Meydanı'na yürümüştü. İl Başkanı Semra Özaşkınlı, burada bir basın açıklaması yapmıştı. Grup, yedi şehit için mum yakmıştı. Tuncay Özkan'ın taraftarlarından bir hanımın kendisine telefon ettiğini ve şehitler için yürüyeceklerini söylediğini aktaran Dernek Başkanı Alphan, şehit anne ve babalarının bu tür yürüyüşlere katılmasına karşı olduğunu vurguladı. "Ben bile parti kursam gelmesinler." diyen Yavuz Alphan, YP'lilerin mum yakmasına da tepki gösterdi: "Mum yakma, Hıristiyanlık âdeti."


YP İzmir İl Başkanı Semra Özaşkınlı ise suçlamaları kabul etmedi. Söz konusu yürüyüşe bütün sivil toplum kuruluşlarını davet ettiklerini belirten Özaşkınlı, kimlerin katılıp kimlerin katılmadığını bilmediklerini öne sürdü./yeni şafak