EDİRNE

Edirne'de, şehit yakınları ile bazı parti ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin destek verdiği yaklaşık 200 kişilik grup, Edirne Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği bahçesinde toplandı.

Edirne'nin 117 şehidini temsil eden 117 Türk bayrağıyla donatılan bahçede basın açıklaması yapan dernek 2. Başkanı Faruk Çiftçi, şehit aile ve yakınlarının son yaşananları endişe ve hayretle izlediklerini belirtti.

Çiftçi, ''eli kanlı katiller''in, adalete hesap vermeden Anadolu topraklarında gezemeyeceklerini söyledi.

Basın açıklaması sırasında şehit yakınları göz yaşı dökerken, 1995 yılında oğlu Tunceli'de şehit düşen Mihriban Vardar baygınlık geçirdi. Grupta bulunanlar tarafından dinlenmesi için dernek binasına götürülen şehit annesi Vardar, daha sonra Edirne Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Grup, basın açıklamasının ardından bir süre alkışla protesto etti. Bazı şehit yakınları, daha sonra dernek binasındaki şehitler panosu önüne gelerek göz yaşı dökerek, şehitlerin fotoğraflarına baktı.

ANTALYA
Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cengiz Nizam, Habur sınır kapısındaki manzarada Hükümet'in teröristleri almadığını, teröristlerin Hükümet'i teslim aldığını öne sürdü.

Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cengiz Nizam düzenlediği basın toplantısında, ''Demokratik Açılım'' çerçevesinde şehit analarının gözyaşları ile kanlı teröristlerin annelerinin gözyaşlarının aynı kefeye konulduğunu savundu.

Nizam, 19 Ekim tarihinde terör örgütü PKK üyelerinin Habur sınır kapısından giriş yapmaları ve teröristlerin ''devlet töreni gibi'' karşılanmaları nedeniyle şehitlerin kemiklerinin sızladığını belirtti. Nizam, ''yaşananlar vatanın kutsallığına inananları incitmiştir'' dedi.

Nizam'ın basın toplantısına şehit yakınlarıyla gaziler de katıldı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1995'te şehit düşen Jandarma Er Ergün Bilgiç'in annesi Fatma Bilgiç, şehit oğlunun madalyasını göstererek, ''15 yıldır bu madalyayı taşıyorum. Şimdi bu madalyayı alsınlar da o teröristlere taksınlar. Yazıklar olsun'' diyerek gözyaşı döktü.

SAMSUN
Samsun'da bir grup esnaf, cuma namazı sırasında iş yerlerine astığı Türk bayrakları altında namaz kılarak, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sonrasında yaşananlara karşı sessiz protestoda bulundu.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu ve şehitlere saygı gösterilmesini isteyen iş yeri sahipleri, ''Terör örgütü üyelerinin kahraman gibi karşılanmasını şehitlerimize yapılan bir saygısızlık olarak görüyoruz ve bunu içimize sindiremiyoruz. Tepkimizi göstermek için de iş yerlerimize ve caddeye bayrak astık'' diye konuştular.

İSKENDERUN
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, şehit aileleri ve gaziler, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sürecinde yaşananları toplantı düzenleyerek protesto ettiler.

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri adına konuşan Rızkullah Durmaz, Türkiye Cumhuriyetine karşı mücadele verenlerin şölen havasında karşılanmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Şehit babası İsmail Koca da yaptığı konuşmada, ''Ecdadımızın çoğu savaşlarda bu vatan uğruna can verdi. Biz de devam edeceğiz. Devlet madalyası istemiyoruz'' dedi.

Mardin'de 1997 yılında şehit düşen Ali Gül'ün annesi de ağlayarak yaptığı konuşmasında, ''Oğlumun son 15 günü kalmıştı. Çeyizini hazırladım, gelir gelmez düğününü yapacaktık. Düğün yerine cenaze töreni yapıldı'' dedi./akşam