Şehit ailelerinin hem ramazan aylarını tebrik eden hem de açılımla ilgili görüş alan Erdem"e yakın ilgi gösteren şehit aileleri “Başbakanımıza ve ekibine güveniyoruz” diyerek açılıma destek verdiklerini ifade ettiler.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Aydın"ın yakın tarihteki ilk şehitlerinden 1985 yılında şehit düşen Bircan Ungan"ın 71 yaşındaki annesi Durkadın Ungan ve Şehit Osman Zengin"in 82 yaşındaki babası Ali Zengin"i evinde ziyaret etti. Ziyarete Milletvekili Mehmet Erdem"in eşi Fisun Erdem, AK Parti İl kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Saliha Dirim de katıldı.
Ziyarette hem şehit aileleri ile hasbıhal eden hem de demokratik açılımdan söz eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem demokratik açılımın bir siyasi mesele olarak değil, ülkenin birlik ve beraberliğini artırıcı bir mesele olarak görülmesi gerektiğini kaydetti. Hükümet olarak yaptıkları her işi partinin oy hesabından ziyade memleketin geleceğine düşünerek yaptıklarını kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, demokratik açılımın sonunda güçlü, sevgi ve saygının daha yaygınlaştığı bir Türkiye'ye kavuşulacağına inandığını kaydetti. Bu konuda herkesin fikrini aldıklarını ve herkesin fikrine de açık olduklarını belirten Erdem, şehit ailelerinin de bu konudaki görüşlerini sordu.
“BAŞBAKAN VE EKİBİNE GÜVENİYORUZ”
Milletvekili Erdem ve beraberindekilere teşekkür eden Şehit Babası Osman Zengin, açılımın faydalı olacağına inandığını belirterek, “Bu ülke çok zor günler yaşadı.Çok acılar çektik. Bizler çektik, bari başka anne-babalar acı çekmesin. Bu işin çözümü ne ise yapılmalıdır” ifadelerine yer verirken, 71 yaşındaki şehit anası Durkadın Ungan ise “Bir şehit anası olarak Başbakan ve ekibine güveniyorum. Her ne kadar bu işlere aklım ermese de Başbakan"ın ülkeye, vatana millete faydalı iş yapacağına inanıyorum” dedi.
Ülkenin sorunlarının göremezden gelinemeyeceğini ve bu meselenin de çözüm bekleyen ciddi bir sorun olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “AK Parti olarak bu sorunu çözmek istiyoruz. Partinin oy hesabından daha önemli olan memleketin geleceğidir. Kürsülerden nutuk atmakla bu sorunlar çözülmüyor. 71 milyonun birlik ve beraberliğini tesis etmek için uğraşıyoruz” dedi.