Hükümetin 'Demokratik Açılım' projesi kapsamında önceki gün sınır kapısında teslim olan 34 PKK'lının törenle karşılanması ve serbest bırakılmasına bir tepki de çocuklarını 20 yıl önce şehit veren Didimli Çınar Ailesi'nden geldi.

BAŞBAKAN BÖYLE BİR ŞEYE NASIL RAZI OLUR

20 sene önce oğulları Hasan Çınar'ı Erzurum Aşkale'de şehit veren Osman Çınar ve eşi Hatice Çınar, "Bugün yaşananlar açılımsa, evladını şehit vermiş biri olarak açılıma karşı" olduklarını bildirdi. Osman Çınar, "Teröristler törenle karşılanacaksa benim oğlum neden öldü? Başbakanımız nasıl böyle bir şeye razı olur? Bunu aklımız almıyor" diye tepki gösterdi.

Acılarının halen taze olduğunu belirten Osman Çınar, oğlu Hasan'ın altı aylık asker iken şehit olduğunu belirterek şunları söyledi: "İki kızım, üç oğlum var ama bir oğlumu vatana şehit verdim. 69 yaşındayım akşamları hanımımla hurdacılık yapıyorum. Oğlumun bayrağa sarılmış tabutu evime geldi. Yıkılmadım, ağlamadım, dik durdum ama şimdi içim kan ağlıyor. Devlet büyüklerimiz 'Açılım' dediler 'Tamam' dedik, kabullendik. Ama dağdakileri indirmelerine gönlüm razı olmuyor. Bugün yaşananlar açılımsa, evladını şehit vermiş biri olarak açılıma karşıyım."

Bir oğlunun işsiz olduğunu ve şehit ailesi olarak oğluna iş bulamadıklarını belirten Hasan Çınar, sözlerine şöyle devam etti: "Devlet bizleri bırakmış dağdaki teröristlerin derdine düşmüş. Teröristleri aramıza alıyor. Bu teröre daha ne kadar taviz verilecek? Bu gidişle gelecekte onlar başımıza hükümet kuracaklar."

Anne Hatice Çınar ise bir şehit annesi olarak oğluyla gurur duyduğunu belirterek "Ama şimdi devletimiz niye bu teröristleri içimize sokuyor?" diye tepki gösterdi.