Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğ.General Ünal Karaosmanoğlu, İl J.Alay Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Habip Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Turgay Savaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kösekaya, Gürbüz Belde Belediye Başkanı Cumali Çiçek, İlçe Müftüsü Genç Ağa Sayan, Askeri erkan ile çok sayıda belde sakinleri ile kazada şehit olan Jandarma Er Yusuf Yaşar'ın babası ve ailesi katıldı. Şehit Er Yusuf Yaşar'ın naaşı, Gürbüz beldesindeki camiye getirildi. Şehit cenazesi daha sonra Kortej eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Mezarl ıkta İlçe Müftsü Gençağa Sayan, Kuran-ı Kerim ile dua okudu ve mezarlıkta cenaze namazı kıldırdı.

AĞABEYİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Kılınan cenaze namazından sonra omuzlarda taşınan şehit cenaze, 1999 yılında İstanbul'da vatani görevini yerine getirirken ilik yetmezliği sonucu Gata'da hayatını kaybeden abisi Celal Yaşar'ın bulunduğu mezarın yanında toprağa verildi. Kazada şehit olan çocuğunu toprağa veren baba Nezir Yaşar, "1999 yılında büyük oğlumu vatani görevini yaptığı sırada İlik kanserinden kaybetmiştik.

Zaten ilk acıyı o zaman yaşamıştım. Şimdi ikinci acıyı yaşadım. Takdiri İlahi. Allah kimseye böyle acı vermesin.Yine de vatanı için şehit olan oğlum askerde kazada şehit oldu. Vatan sağ olsun. Siz sağ olun" dedi.

Vali Mustafa Toprak ise acılı babaya ve Yaşar ailesine başsağlığı dileyerek kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı dileyerek aileye metanet ve sabır diledi.

Defin sırasında beldeye gelen Jandarma Bölge komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanları da kazada şehit düşen Yusuf Yaşar'ın ailelerine baş sağlığı diledi. Vali Toprak ve komutanlar, babaya cenazeye sarılı olan Türk Bayrağı ile şehit er Yusuf Yaşar'ın fotoğrafını teslim etti.

Cenaze töreni tekbir ve dualarla sona erdi.