Aydın Belediye Meclisi dört yıldır zam yapılmayan şehir içi ulaşımına 1.25 TL"dem 1.5 TL'ye çıkaran kararı oy birliği ile kabul etti. Uzun süredir şehir içi ulaşımına zam yapmadıklarını dikkat çekerek, kendilerinin de zam taraftarı olmadıklarını kaydeden Aydın 133 Nolu Şehir İçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, artan benzin fiyatları karşısında zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Aydın'da 2007 yılından beri zam yapılmayan şehir içi ulaşımına dört yıl aradan sonra zam geldi. 2010 yılının Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen şehir içi ulaşım zammı 2011 yılı Ocak ayı Belediye Meclisinde görüşüldü. Mecliste görüşülen konu komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edilen şehir içi ulaşım zammı bir takım düzenlemelerin ardından yürürlüğe girecek.
Belediye Meclisi'nin aldığı karar göre 1.25 TL olan tam ücret 1.50 TL olurken, 1 TL olan Lise ve yüksekokul öğrencilerinin ücreti 1.25 TL, 0.75 TL olan ilköğretim okulu öğrencilerinin ücretleri 1 TL oldu. Bu yıl ilk defa uygulamaya konan 65 yaş sütü vatandaşlar ise şehir içi ulaşımına 1 TL ödeyecek.
Zamlar, bu yıl ilk defa uygulamaya konan 65 yaş üstü vatandaşların indirim kartları belediye tarafından düzenlendikten sonra uygulamaya geçecek.
ÇARESİZ KALDIK
Şehir içi ulaşımına en son 2007 yılının Ocak ayında zam yapıldığını dikkat çeken Aydın 133 No'lu Şehir İçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, zam yapmayı kendilerinin de karşı olduğunu söyledi. Zamların vatandaşlara olduğu kadar kendilerini de olumsuz etkilediğini kaydeden Okan Yalçın, "En son şehir içi ulaşımına zam yaptığımızda kullandığımız akaryakıt 2.10 TL, araç tekerlerimiz ise 250 300 TL civarlarındaydı. Bugün ise akaryakıt 4 liraya dayandı. Araç tekerlerimiz ise 350 ila 400 TL arasında değişiyor. Bütün bunlardan da görüldüğü gibi zam yapma konusunda çaresiz kaldık" şeklinde konuştu.