İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, 8-11 Aralık tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde oynanacak olan Murathan Mungan'ın yazdığı Binali ile Temir adlı oyunun yerine, oyuncu rahatsızlığı nedeniyle Ziya Osman Saba'nın yazdığı Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi adlı oyun sahnelenecek.

İstanbul- Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ziya Osman Saba’nın 1940’lı yıllarda farklı zamanlarda yazılmış öykülerinin bir araya getirildiği “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi” adlı kitabından aynı adla sahneye aktarıldı. Hilmi Zafer Şahin’in kolaj yaklaşımıyla sahneye aktardığı oyun, Can Doğan’ın rejisiyle, Ziya Osman Saba’nın İstanbul’a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha ötesi saygıyı sahneye taşıyor. Oyunda 1952 yılında Varlık Yayınları’ndan yayımlanan öyküler yazarın yazdıklarına sadık kalınarak ekleme yapılmaksızın sahneye aktarılırken diğer yanıyla da 60 yıl öncesinden geçmiş ve o günler bağlamında İstanbul, kaybolan ve yaşayan değerler yönünden anlatılıyor.

Uğur Arda Aydın, Can Doğan-Samet Hafızoğlu’nun rol aldığı oyun, 8-11 Aralık tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde izlenebilecek.

www.ibst.gov.tr