Hakkari'nin Yüksekoava ilçesi Uzunsırt köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Diyarbakırlı asker için aile askeri tören istemedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Uzunsırt Köyü kırsalında dün sabah PKK'lılar ile çatışma çıktı. Çatışmada Diyarbakır Bismil nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Hakan Koçer şehit oldu. Şehit erin cenazesi helikopterle Bismil'e getirildikten sonra ambulansla Üçtepe Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

AİLE ASKERİ TÖREN İSTEMEDİ, TABUTTA BAYRAK YOKTU
Ailenin askeri tören istemediği belirtilirken, tören sırasında tabutun Türk bayrağına sarılı olmaması dikkat çekti. Askeri yetkililerin tabutu bayrağa sarılı halde teslim ettiği, ancak ambulansta bayrağın çıkarıldığı belirtildi.

PKK'LI KUZENİ ÖLDÜRÜLDÜ
Koçer'in kuzeni Mehmet Vasıf Çelik'in, 21 Mart'ta Cudi Dağı'nda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 5 PKK'lıdan biri olduğu ifade edildi.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORLARDI
Fecrihan ve Kazım Köçer çiftinin 8 çocuğundan ikincisi olan şehit er Hakan Köçer'in şehit olmadan bir gün önce anne ve babasıyla telefonla görüştüğü öğrenildi. Annesi Fecrihan Koçer'in askere gideli 4 ay olan oğluna düğün hazırlıklarına başladıklarını söylediği belirtildi.