DİYARBAKIR"da şehit olan 21 yaşındaki jandarma er Yalçın Gürbüz"ün Tekirdağ"ın Çerkezköy İlçesi"ndeki anne ve babasını Kadir Gecesi'nde telefonla arayıp, “Ben operasyona gidiyorum. Bayramda sizi arayamayabilirim. Sizleri çok seviyorum. Ellerinizden öpüyorum. Hakkınızı helal edin” dediği ortaya çıktı.
Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçeleri arasındaki dağlık bölgede güvenlik güçleriyle PKK"lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Yalçın Gürbüz"ün Tekirdağ"ın Çerkezköy İlçesi"ndeki baba ocağına ateş düştü. Hani İlçesi'nin Bektaş ve Lice İlçesi"nin Karabağ köyleri arasındaki dağlık bölgede sıkıştırdıkları bir grup PKK"lı terörist ile dün saat 15.40 sıralarında girilen silahlı çatışmada kalbine isabet eden tek kurşunlala şehit olan jandarma er Yalçın Gürbüz"ün, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Fevzi Paşa Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber dün akşam saatlerinde ulaştı. Yanlarında sağlık ekipleri ile ailenin yaşadığı eve gelen askeri yetkililer anne Melek ve baba Mustafa Gürbüz"e oğullarının şehit düştüğünü bildirdi.
Acı haberle yıkılan ve sinir krizleri geçiren şehit erin annesi Melek ve babası Mustafa Gürbüz ile kız kardeşi ve ağabeyini komşuları ve gelen askeri görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Acı haberin ardından ise şehit Yalçın Gürbüz'ün oturduğu evin balkonuna dev Türk bayrağı asıldı.

KADİR GECESİ AİLESİNİ ARADI

Vatani görevini yapmak için 13 ay önce birliğine teslim olan ve terhisine 47 gün kala şehit olan er Yalçın Gürbüz en son Kadir Gecesi ailesini aradığı öğrenildi.
Oğullarının şehit düştüğü haberiyle yıkılan Melek ve Mustafa Gürbüz çifti, onunla en son Kadir Gecesi telefonla konuştuklarını söyledi. ürbüz çifti, kendilerini telefonla arayan ve Kadir Gecesi'ni kutlayan oğulları Yalçın'ın, “Ben operasyona gidiyorum. Bayramda sizi arayamayabilirim. Sizleri çok seviyorum. Ellerinizden öpüyorum. Hakkınızı helal edin” dediğini söyledi.
Bu telefon konuşmasından 5 gün sonra da Yalçın Gürbüz'ün şehit düştüğü haberi ailesine ulaştı. Haber ilçede duyulduktan sonra çok sayıda kişi Gürbüz Ailesi'nin evine gelererk başsağlığı diledi.
Şehit ailesini ziyarete gelenler arasında 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayır da vardı. Tuğgeneral Gökbayır, Melek ve Mustafa Gürbüz çiftine başsağlığı dileyerek onları teselli etmeye çalıştı.
Şehit er Yalçın Gürbüz'ün cenazesi, bugün ikindi vakti kılınacak namazın ardından Çerkezköy Mezarlığı'ndaki Şehitler Kbaristanı'nda toprağa verilecek.

Milliyet