Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Şehit Jandarma Başçavuş Erhan Gül için Nurdağı ilçesine bağlı Çakmak köyü meydanında tören düzenlendi.

Anne Beşire Gül, tören alanında oğlunun cenazesinin gelişini beklerken ağıtlar yaktı. 

Şehit annesi Beşire Gül'ün, “Oy oğlum, kuzum, ciğerim. Kanı yerde kalmasın. Ben şehit annesiyim ağlamayacağım. Ölüyorlar yerde kalıyor kanları, ölüyorlar yerde kalıyor...Niye böyle yapıyor hükümet, niye öcünü almıyor yavrularımızın. Ben oğlumun öcünü alırım. Şehidim, bebeğim, kuzum. Yanıyorum, içim yanıyor. İki tane oğlum var onlar alırlar öcünü, iki askerim daha var, oğlumun öcünü alacaklar. Oğlum şehit oldu, şehit annesiyim. Ağlamayacağım, düşmanları sevindirmeyeceğim. Mardin'e gönderin beni silahını bana verin. Nasıl kıydılar oğluma” diyerek ağıtlar yakması cenazeye gelenleri duygulandırdı.

Cenazenin getirilişi sırasında şehidin eşi Zeynep de cenazenin önünde yer aldı. Cenazeyle birlikte bir süre yürüyen Zeynep Gül'ün ayakta durmakta zorlandığı gözlendi.

BABAM MELEK OLDU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti ve CHP milletvekilleri de şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehidin kızı Azra Gül, kollarında babasının fotoğrafıyla annesinin kucağında, “Babam melek oldu gitti” diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizi ve baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Törende, şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından, İl Müftüsü Ahmet Bulut cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından Şehit Erhan Gül'ün cenazesi, cenaze aracına konularak köy mezarlığına götürüldü. 

Bakan Fatma Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve milletvekilleri cenazeyle birlikte mezarlığa kadar yürüdü. Mezarlıkta tabutun üzerindeki bayrak, baba Duran Gül'e teslim edildi. Okunan duaların ardından şehit Erhan Gül'ün cenazesi toprağa verildi. Şehit annesini mezarlıkta da yalnız bırakmayan Bakan Şahin, acılı anneyi teselli etmeye çalıştı.Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker, Ali Serindağ, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.