Törende, 2010 yıllında Elazığ'in Karakoçan ilçesinde şehit olan Er Süleyman Akan'ın eşine ve kızına Devlet Övünç Madalyası verildi.

Hakkari Valiliği önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
tören daha sonra Atatürk Kültür Salonu'nda devam etti. Vali Mumamer Türker, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kenan Baydar, Çanakkale Zaferi resim sergisinin açılışını yaptıktan sonra hep birlikte resim sergisini gezdiler. Salon'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Vali Muammer Türker, 2010 yılında Elazığ ilinde Jandarma Onbaşı olarak görevini yaptığı sırada şehit olan Hakkari Çukurcu nüfusuna kayıtlı Süleyman Akan'ın eşi Gurbet, kızı 3 yaşındaki Özgenaz'a Devlet Övünç Madalyası ve Beraat verdi. Törende Süleyman Akan'nin hayatı hikayesi okunurken eşi Gurbet Akan duygulu anlar yaşadı.

Törene, Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcılar, Belediye Başkanvekili Cemil Karanfil, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Kurmay Albay Kenan Baydar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, kamu kurum ve kuruluş amirleri, asker ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin sahnelediği 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro gösterisi salonda büyük alkış aldı. Tören öğrencilerin şiir okunmasıyla son buldu.