Acun Ilıcalı'nın sunduğu Yetenek Sizsiniz yarışmasında Aref Ghafouri ile finale kalan ve finalde SMS'lerle birinci olup 250 bin TL kazanan taklit ustası Sefa Doğanay, siyasetçi taklidi yapmayı düşünmediğini söyledi. Ata Demirer'in kendisine yönelttiği eleştiriler sorulunca sinirlenip röportajı bitiren Doğanay, yarışmadan kazandığı 250 bin TL ile ev alacağını belirtti.

Yarışmadan sonra hayatında neler değişti?
Yarışmanın birincisi olmakla çok şey değişti. İnsanların tepkileri farklı. Dışarıdaki insanlar çok seviyorlar ve destekliyorlar beni. İnsanlardan hiç olumsuz bir şey duymadım. En çok hoşuma giden şey buydu. Olumlu şeyler kadar olumsuz şeyler de duyacağız ki özeleştiri yapacağız. Olumsuz eleştiriler de beni üzmez.

Sokakta yürüyemez hale geldin mi ilgiden dolayı?
Evet öyle oldu ama ben bu durumdan rahatsız değilim.

Okul nasıl gidiyor?
Eğitimim devam ediyor. Okul ve işi bir arada götürmeyi düşünüyorum. Okulda popülaritem arttı. Geçici olarak okul kaydımı dondurabilirim. Tempo yoğun olursa geçici olarak bırakabilirim. İşletme eğitimi alıyorum. Sınavdan önce psikolojik danışmanlık ve rehberlik okumayı düşünüyordum. Fakat olmadı. Son tercihim Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'ydü, orayı kazandım. Aslında ailemin durumu iyiydi. Özel üniversitelerde okuyabilirdim ama kendi bileğimin hakkıyla kazanmak istedim.

İş olarak planların nelerdir?
Sektöre yeni adım attım. Bazı planlarım, projelerim var fakat tam bir yol belirlemedim. Zaten kendme bir hedef koymadan ilerlemek istiyorum. Hayatı akışına bırakacağım ve öyle daha da güzel olacak her şey.

Oyunculuk mu, şovmenlik mi düşünüyorsun?
Her ikisi de mümkünse olsun. Gelen teklifleri değerlendireceğim. Oyunculuk konusunda kendimi çok da hazır hissetmiyorum açıkçası. Stand-up olarak da hazır değilim. Daha yeniyim.

Şovlarında aynı isimlerin mi taklitlerini yapmaya devam edeceksin? Yeni isimler üzerine çalışıyor musun?
Çalıştığım isimler var. Zamanı gelince onları da yansıtacağım sahnede. Sürpriz isimler. Şu an isimlerini söylemek istemiyorum, sürpriz olsun.

Siyasetçilerin taklitlerini neden yapmıyorsun?
Siyasetçi taklidi yapmayı tercih etmiyorum. Özel bir sebebi yok. Siyaset benim alanımın dışında. Çalışsam yaparım ama hiç denemedim.

Yaptığınız taklitlerde sizi zorlayan hangisi oldu?
Taklit olarak sesi oturtma aşamasında özellikle Bülent Ersoy taklidi beni çok zorladı. Şarkıları söylerken zorlandım. Ama sesi oturttuktan sonra hiç problem olmadı.

'AREF ARAYIP TEBRİK ETTİ'

En büyük rakibin Aref'ti. Sen izleyici olsaydın sana mı Aref'e mi oy atardın?
İkisine de atabildiğim kadar atardım. Son iki kişiyi halk belirledi zaten. Bizim artık 'Şu daha iyidir, bu daha iyidir' diye söyleyecek bir şeyimiz kalmadı. Sadece format gereği birinci seçiliyor. Halk onları oraya kadar taşımışsa bence hepsi birincidir.

250 bin TL kazandın. Onunla ilgii planların nelerdir?
Ev almayı düşünüyorum, artanını da eğitimime harcayacağım.

Aref'le görüştünüz mü yarışma sonrası?
Evet görüştük. Beni tebrik ettik.

İkili bir proje düşünüyor musunuz?
Kategorilerimiz farklı, bu yüzden aynı formatta iş yapamayız. Onun haricinde bir proje olursa olur.

Ata Demirer'in size getirdiği eleştiri hakkında ne düşünüyorsunuz?
(Sinirlenerek) Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Zaten her yere konuştum. Oradan alırsınız cevabı.