Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu.
 
Başkan Hamdi Sedefçi, Türkiye'nin sadece İzmir'den ibaret olmadığını söyledi.
 
CHP'lilerin kendisine bu açıklamalardan sonra ateş püsküreceğini vurgulayan Sedefçi, şu ifadeleri kullandı:
 
''Üzülerek söylüyorum ki, daha önce neredeydiler? Bu tür olaylar sadece İzmir'de mi oluyor? Bu ülkede yalnızca CHP'li olarak İzmir mi var? Türkiye sadece İzmir'den ibaret değil. Eylem doğru fakat 'öz evlat' ve 'üvey evlat' muamelesi beni üzdü. Şimdi bu haberden sonra partililerim yine 'AKP'ye geçiyor' diye dedikodu üretecekler. Üretsinler. Ben doğru bildiğimi söylemeye devam edeceğim. Bu kaçıncı bahar.
 
İzmir'e sahip çıkarken Edirne'yi de unutmamak lazım diye düşünüyorum. Doğru söylediğim için hep kaybediyorum. Ama yine de doğru söylemeye devam edeceğim. Çünkü sonunda ben kazanıyorum.”
 
‘EDİRNE İÇİN KOL KOLA GİRDİM’
Sedefçi, Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüğünü, ancak bu görüşmenin yerel gazetelere farklı yansıtıldığını söyledi.
 
Sedefçi, şöyle konuştu:
“Yaptığım her şey Edirne içindir. Siyasi anlayışımdan taviz vermek gibi düşünülmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
 
Bu hizmeti artırmak içinde hükümetle kol kola girmek, Edirne'ye kaynak aktarmak istiyorum. Bütün mesele budur.
 
Edirne'nin festivaller şehri olmasını istiyoruz. Bakanımızdan, destek vereceğinin sözünü aldık. Klarnet Festivali' ilgili daha kapsamlı bir çalışma yaparak, bakanımıza sunacağız.''
 
KADINLARA ÖZEL LOKAL
Kadınlar için bir lokal yapılacağını ifade eden Sedefçi, “Bir lokal yaparak kadınlara burayı sunmak istiyoruz. Bunun projesi hazır. Kültür salonları, el sanatları, seminer, sergi salonları, spor yapabilecekleri salonlar. Kuaför, makyaj salonları olacak. Güzel bayanlarımızın güzelliğine bu projeyle biraz daha katkıda bulunacağız” diye konuştu.