Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Hayat hakkı, yaşama hakkı, can güvenliği, mal güvenliğinden daha önemlidir. Biz can güvenliğini yasanın önüne koyduk, vitrine koyduk, ana temasını can güvenliği olarak oluşturduk'' görüşlerini bildirdi.

Riskli binasını öncelikle vatandaşın kendisinin yıkmasını isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu bilinci aşılamak için medyanın tanınmış yüzlerinin desteğiyle kamu spotu hazırladı. “Yaşam Dönüşümdür” diyen Bakanlığa Seda Sayan, Orhan Gencebay, Cüneyt Arkın, Ali Sabancı, Ahmet Mete Işıkara ve İsmail Yüksek gibi medyanın tanınmış isimleri destek verdi. Hazırlanan kamu spotu televizyon ve radyolarda yayınlanacak.

AMAÇ YASANIN ÖZÜNÜ VE RUHUNU ANLATMAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada yasanın özünü, ruhunu, verdiği mesajı vatandaşa anlatmayı istediklerini söyledi. Mal emniyeti anayasa teminatına alınmış bir hak olduğunu ifade eden Bayraktar, “Fakat hayat hakkı, yaşama hakkı ve can güvenliği mal güvenliğinden daha önemlidir. Biz can güvenliğini yasanın önüne koyduk, vitrinine koyduk, ana temasını can güvenliği olarak oluşturduk. İşin bir tarafı bu” dedi.

SEDA SAYAN, BACILARINI KENTSEL DÖNÜŞÜME SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDECEK

Hazırlanan kamu spotunda Seda Sayan bacılarını kentsel dönüşüm projesine sahip çıkmaya davet edecek. Sayan, “Depreme dayanıklı yeni bir evde oturmayı kim istemez… Afet riski altında olan yerlerimizi kurtaralım… Haydi bacım, kentsel dönüşüm projesine sahip çıkalım, mutlu ve güvenli bir hayata adım atalım” diyecek.

Depreme dayanıklı evlerin önemi vurgulayacak olan Orhan Gencebay, Cüneyt Arkın da hazırlanan kamu spotunda vatandaşlara şu mesajları verecek:

“Sağlıksız ve güvenli olmayan evlerde yaşamak kader değil. Haydi dostlar, afet riski altında olan alanlarımızı kurtaralım kentsel dönüşüm projesine sahip çıkalım, kaliteli ve güvenli bir hayata adım atalım. Sağlam binalar ve yaşanası bir çevre ayrıcalık değildir. O sizin hakkınızdır. Geleceğin şehirlerini kurmak için güçlerimizi birleştirelim. Ve fırsatçılara, açıkgözlere prim vermeden kendi şehirlerimizi kendimiz dönüştürelim”

İşadamı Ali Sabancı “Yıkımlarda çok büyük faturalar ödemeden şehirlerimizi güvenli yarınlara hazırlayalım” sloganıyla kentsel dönüşümün ekonomik boyutunun altının çizecek.

DEPREM DEDE VATANDAŞI DÖNÜŞÜME ÇAĞIRACAK

Kamuoyunda deprem dede olarak bilinen Prof. Ahmet Mete Işıkara ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, ”Can güvenliği mülkiyet hakkından önce gelir. Depreme çaresiz yakalanmamak için güvenli olmayan yapılardan bir an önce kurtulalım. Haydi, elbirliğiyle kentsel dönüşüm seferberliğine. Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin geleceği. Mükemmel fiziksel koşullarda öğrenim görmek hepsinin hakkı. Gelin gençlerimiz ve geleceğimiz için kentsel dönüşüme sahip çıkalım” sloganlarıyla vatandaşı dönüşüme davet edecek.