Doğan, ''Bu seçim AK Parti ile derin devlet arasında bir seçim. Bu seçim AK Parti ile faili meçhulü işleyenler arasındaki bir seçim. Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en büyük seçimi bunu herkes bilsin'' dedi

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi"nde düzenlenen AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, siyasette kritik bir sürece girildiğini ve parti olarak sükunete, ağırbaşlılığa ve kararlığa ihtiyaçları olduğunu söyledi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil"in de bulunduğu toplantıda seçimlerin demokrasinin bayramı olduğunu belirten Doğan, "Biz girdiğimiz seçimlerde hep çifte bayram yaptık. Çünkü biz Türkiye"de ilk defa iki genel seçimi, iki yerel seçimi, iki referandumu üst üste başarıyla götürmüş ve kazanmış bir siyasi partiyiz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde 1957 yılından bu yana üçüncü defa iktidar olan tek parti olma rekorunu kıracağız. Onun için sükunete ihtiyacımız var" diye konuştu.

BALYOZCULARIN KAFASINA İNDİRDİK

"Biz Türkiye"de paradigmayı değiştiriyoruz. Türkiye"nin karanlığını aydınlık hale getiriyoruz. Biz Türkiye"ye "böyle geldi, böyle gitmez" fikrini aşılamak için çalışıyoruz" diyen Doğan, "Onun için büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Onun için muhtıraları geride bıraktık. Onun için balyozları, balyozcuların kafasına indirdik. Onun için darbe planlarını boşa çıkardık. Ama şunu herkes bilsin. Bu iş bitmedi. Bu iş devam ediyor. Çünkü bu milletin 100 yıldır gördüğü filmler tekrar tekrar sahneye konuyor. Eğer terör azıyorsa bu iş devam ediyor. Eğer Güneydoğu"da bölücüler hiçbir zaman yapamayacakları, hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekleri "demokratik özerklik" gibi lüzumsuz laflar ediyorsa bilin ki bu iş devam ediyor. Çünkü siz söyleyene değil, söyletene bakın. Yapana değil, yaptırana bakın. Eğer üniversitelerde hareketlilik başlamışsa, demek ki bu iş devam ediyor" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil"in de bulunduğu toplantıda seçimlerin demokrasinin bayramı olduğunu belirten Doğan, "Biz girdiğimiz seçimlerde hep çifte bayram yaptık. Çünkü biz Türkiye"de ilk defa iki genel seçimi, iki yerel seçimi, iki referandumu üst üste başarıyla götürmüş ve kazanmış bir siyasi partiyiz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde 1957 yılından bu yana üçüncü defa iktidar olan tek parti olma rekorunu kıracağız. Onun için sükunete ihtiyacımız var" diye konuştu.

KARANLIK OLAYLAR DEVAM EDECEK

Her seçim öncesi bu ülkenin acı olaylar yaşadığını öne süren Doğan, kapatma davalarını hatırlattı. Türkiye"nin iktidar partisine kapatma davası açanlar, bunun ülkeye neye mal olacağını bile bile yaptıklarını iddia eden Doğan, şöyle devam etti:

"Bugün bakıyorsun bir gazetede bomba patlamış. Bombayı patlatan belli, bombanın patlattığı adres beli. Gazete üzerine gitmiyor. Hükümeti zor duruma düşürmek için her şey yapılıyor. Bu önümüzdeki 4-5 aylık süreçte de bu karanlık olaylar devam edecek ama şunu söyleyeyim. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet yemiyor artık. Bu millet iyiyi, kötüyü, güzeli, çirkini anladı. Bu millet neyin niçin yapıldığını artık biliyor. Yargıtay"ın niçin basıldığını biliyor, Cumhuriyet Gazetesi"nin niçin bombalandığını biliyor, Güneydoğu"daki hareketliliğin sebebini biliyor. Kim PKK, kim Ergenekoncu, kim balyozcu, bunların arasında aslında fark var mı, hangisinin eli hangisinin cebinde, acaba niye Bahçeli ile Doğu Perinçek aynı şeyi söylüyor, Deniz Baykal niye bir operasyonla götürüldü, arkasından Önder Sav niye bir başka operasyonla götürüldü, o esip gürleyen Sav, eski bir başsavcı üç cümle konuşunca neden dilini çekti ve sustu bunu millet biliyor."

2011 CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SEÇİMİ

2011 genel seçimlerinin AK Parti ile derin devlet arasında bir seçim olduğunu ileri süren Doğan, şöyle devam etti:

"Bunu herkes bilsin bu seçim AK Parti ile faili meçhulü işleyenler arasındaki bir seçim. Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en büyük seçimi onun için herkes tavrını ona göre alsın. Türkiye"nin esas meselesi Türkiye"nin derinlerine, hücrelerine kadar işleyen çetelerden kurtulmak. AK Parti"nin bir tek hedefi var. Türk siyasetini temize çıkarmak. Bu da adım adım gerçekleşiyor. Seçim sürecine girdiğimiz dönemde karanlık şeyler olacak. Hizbullahçılar dışarıya çıkartıldı mesela. Bin tane değişik suçlu dışarı çıkartıldı. Kim çıkarttı? Çıkartan belli. Niye çıkarttılar? Bizi zor durumda bırakmak için. 2004"de denmiş ki "insanlar 5 yıl yatıyor ama sonunda iki yıl ceza alıyor, 10 yıl yatıyor beraat ediyor" Avrupa"da olduğu gibi dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi bu süreyi kısaltalım dendi. Bu karar 2004"de çıkmış, 2008"de uzatılmış. Şimdi Hizbullahçıların bu kanunun 31 Aralık"ta yürürlüğe girdiği zaman dışarıya çıkacağını, dosyası 4-5 senedir bekleyen Yargıtay bilmiyor muydu? Biliyordu, bilerek beklettiler. Millet bu oyunu gördü."

AK PARTİ PANOSU BAŞINA DÜŞTÜ

Doğan konuşurken ilginç bir olay da yaşandı. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Avni Doğan"ın üzerine arkada duran ve üzerinde AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı yazılı olan pano düştü. Kafasına da çarpan panoyu tutan Avni Doğan, "Suikast var" diyerek güldü.