Dört eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu'na isim verme sürecinin Erdoğan'ın talimatıyla hızlandığı ortaya çıktı. Erdoğan, "17-25 Aralık darbe süreciydi, atlattık. Halka verdiğimiz sözü yerine getirmeliyiz" dedi


AK Parti'nin, 4 eski bakan hakkındaki iddiaların soruşturulması amacıyla kurulan TBMM Komisyonu'na isim verme sürecinde yaşanan tıkanıklığı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın iki sert talimatının açtığı öğrenildi. "17 ve 25 Aralık'taki darbe girişimlerini atlattıklarını" ifade eden Erdoğan, "Komisyonun bir an önce kurulması ve hassasiyetle iddiaları araştırması" talimatı verdi. Halka "yolsuzlukla mücadele" sözü verdiklerini, komisyonun kurulmasının kendi hassasiyetleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Suç veya yanlış varsa gereği yapılır, bu bizim sorumluluğumuz" dedi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, TBMM Soruşturma Komisyonu'na isim verilmesinin Erdoğan'ın talimatı ile hızlandığı ortaya çıktı. Partisinin son Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuyu gündeme getiren Erdoğan, milletvekili isimlerinin TBMM Başkanlığı'na bildirilmesinin neden geciktiğini sordu. Erdoğan, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının ne kadar darbe girişimi olsa da halka söz verildiğini ve bunun gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, MYK toplantısında verdiği birinci talimatın komisyon üyeliği için düşünülen isimlerin hızla bildirilmesi olduğu öğrenildi. Erdoğan, komisyona isim verilmemesinden dolayı partiye karşı saldırıların yapıldığını ifade etti. AK Parti'nin 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri kapsamında sergilediği duruşun halkın desteğini kazandığını ifade eden Erdoğan, bu desteğe zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı ve "Sorunu çözeceksiniz. İsimler hemen verilsin" dediği bildirildi. Erdoğan'ın verdiği ikinci talimatın da komisyonun çalışmasına ilişkin olduğu öğrenildi. "30 Mart seçimleri süresince meydanlarda halka parti içinde iddia edilen olaylara karışan herhangi bir kişi olması durumunda sonuna kadar üzerine gidecekleri sözü verdiklerini" hatırlatan Erdoğan'ın, "Halkın verdiği desteğin gereği budur. Bu komisyon işini büyük bir hassasiyetle yürütmeli. Eğer en ufak bir sorumsuzluk veya kusur varsa bunu ortaya çıkarmak da bizim sorumluluğumuz" dediği öğrenildi. 

Meclis'te 'torba yasa' mesaisi
Meclis, bu hafta, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri 37 gün süren "torba yasa tasarısı"nı yasalaştırmak için mesai yapacak. 150 maddelik kanun tasarısının Genel Kurul'daki görüşülmelerine yarın başlanacak. Tasarı, Soma'daki faciadan sonra madencilere yönelik düzenlemeler ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını da içeriyor.