MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Mahalli idareler seçimleri, AKP'nin millet vicdanında ne ölçüde bir destek sahip olduğunun bir testi olacaktır" dedi.

Bahçeli, MHP Edirne İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Bahçeli, parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "AK Parti'nin kapatılmamasıyla yeniden gündeme gelen anayasa paketi, kapsamlı bir anayasa değişikliğine bakış açınız ne olur?" şeklindeki sorusuna Bahçeli, şu yanıtı verdi: "MHP olarak 14 Mart 2008 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı AKP'nin kapatılma davasını başlatmıştı. Türkiye'de hiç kimse herhangi bir
değerlendirme yapma ortamını henüz yakalamamışken, MHP geçmişten bugüne kadar siyasi hayatımızda parti kapatılma ve onun sonuçları üzerinde değerlendirmelerde bulunduğu için artık Türkiye'de parti kapatılmaları
yerine, parti yöneticilerinin bireysel yaklaşım sorgulamasına muhatap edilerek, suç varsa orada cezalandırılması gerektiği düşüncesini de 15 Mart 2008 tarihinde yazılı basın açıklaması olarak açıklamıştır." Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye açılan kapatma davasında verdiği "kapatmama" kararının ülke için hayırlı olduğunu düşündüklerini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa Mahkemesi 4,5 ay sonra hazine yardımından kesinti yapma cezasıyla birlikte AKP'nin kapatılmamasına karar vermiştir. Kararın ülkemiz açısından hayırlı olduğu görüşündeyiz. Çünkü, parti kapatmanın doğru olmadığını, ancak siyaseti, şiddet ve terör odaklı faaliyet olarak sürdürmek isteyen partilerin kapatılmasını, bunun haricinde partilerinn kapatılmasını doğru bulmadığımız için Anayasa Mahkemesi'nin kararını bizim düşüncemizle örtüşür görmüşüzdür."

"AKP, KAPATILMAMA KARARINI FARKLI YORUMLAMAMALI"

Anayasa Mahkemesi'nin kararını AK Parti'nin farklı yorumlamaması ve partileri için fırsat olarak görmeleri gerektiğini savunan Bahçeli,
"İktidar partisi AKP, kapatılmama kararını farklı yorumlamamalı (Bizi kimse kapatamıyor, bizim iç ve dış odaklı desteklerimiz var, buna cesaret edemiyorlar, millet iradesi bizimle beraber) düşüncesiyle dik başlı hareketlerden kaçınması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir gelişmeyi fırsat bilerek kendilerine çeki düzen vermelerinde, siyasi hayatımızı normalleştirme sürecine titizlikle katkı sağlayabilecek bir siyasi üslubu kazanmalarında yarar olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.

-EDİRNE ZİYARETİNİN AMACI-

Edirne'yi ziyaret amacının, parti teşkilatlarıyla bir araya gelerek, mahalli seçimler öncesi çalışmaları değerlendirmek olduğunu belirten Bahçeli, 2009 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimleri çok önemsediklerini söyledi. Bahçeli, şunları kaydetti: "Türkiye'nin temel sorunlarını demokrasi içerisinde çözüme kavuşturmak,n siyasal iktidarların yanlışlarını demokrasi içerisinde düzeltebilmek yine demokratik bir müessese olan seçimle bunun mümkün olabileceğine inanmaktayız. O bakımdan mahalli idareler seçimleri AKP'nin millet vicdanında ne ölçüde bir destek sahip olduğunun bir testi olacaktır.

Mahalli idareler seçimleri aynı zamanda AKP'nin alternatifinin işareti olan bir seçim olacaktır. Mahalli idareler seçimleri Türkiye'nin normalleşme sürecinde önemli bir kilometre taşı olacaktır." Bahçeli, parti teşkilatı ziyaretinin ardından beraberindekilerle Tarihi Alipaşa Çarşı'sını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Bahçeli daha sonra Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda partililere seslendi.

-TERÖR OLAYLARI-

Toplantıdan sonra bir gazetecinin son dönemdeki terör olaylarına ilişkin sorusu üzerine Bahçeli, "Terör konusunda MHP'nin tavrı bellidir.

Terörün kökü kazınmalıdır. Bundaki en büyük görev iktidara düşmektedir.

İktidar siyasi irade olarak sağlam durduğu sürece, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri, terör faaliyetlerinin üstesinden gelebilecek, bilgi, birikim ve tecrübeye sahiptir" diye konuştu.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Genel Sekreter Yardımcıları Bülent Didinmez, Atilla Kaya ve
Osman Çakır, BAZI MHP milletvekilleri, Edirne İl Başkanlığı yetkilileri ile partililer katıldı.

Genel Başkan Bahçeli, buradan 9. İpsala Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Edirne'nin İpsala ilçesine hareket etti.

Vatan