Aylardır siftahsız hafta geçiren davulcuların işleri yaklaşan seçimle birlikte biraz olsun açıldı. Genelde zengin kişilerin aday olmasına rağmen, bahşişlerin düşüklüğünden dert yanan davulcular, adayların ekonomik krizi göz önünde bulundurarak davulcuları unutmamasını istediler.
Ülkemizde düğün ve eğlence programlarının vazgeçilmezi arasında yer alan, zaman zaman milli günlerin de sembolü haline gelen davul-zurna gelişen teknolojiye rağmen cazibesini hiç kaybetmedi. Türk siyasetinde de davul-zurna kişilerin ne kadar değer verildiğinin göstergesi olarak algılanır oldu. Bu anlayış gereği de yıllardır devlet adamları ve siyasiler hep davul zurna ile hoşnut edilmeye çalışıldı. Bu işi meslek edinenler ise kimi karşıladıklarını değil de her zaman verilen bahşişle ilgilendiler. Akşama kadar zurna üfleyip davul döven Romanlar, orkestra karşısında zor duruma düştüklerini belirterek, bu yerel seçimlerde adayların cömert davranmasını istediler.
Aydın"ın en maharetli davulcularının bulunduğu merkezlerden biri olan Germencik"te ise yaklaşan seçimlerle birlikte davulcular da muhtarından belediye başkanına, azasından meclis üyelerine kadar seçime giren her adaya en iyi hizmeti verebilmek için grup oluşturdular. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle karşılama ve açılışlarda indirim yaptıklarını da belirten Germencikli Davulculardan Eğriboyun Grubunun Başı Basri Eğriboyun, eski siyasetçilerin daha cömert olduğunu belirtti. Yaz sezonundan beri düğün de yapılmadığı için işlerin durgun gittiğini belirten Bari Eğriboyun “Milli sembolü olmasına rağmen davul-zurna geleneği de ekonomik krizden nasbini aldı. Eskiden düğünler, karşılamalar ve açılışlar meydanlarda davul zurna ile yapılırdı. Hatta bir çok gelin davulsuz ata binmezdi. Şimdi devir değişti. Salonda bilgisayardan 2 parça çalınıp düğün ve benzeri töreni bitiriyorlar. Uzun zamandır işsiz olan davulcuların en büyük ümidi bu seçimler. Adayların ve taraflarının cömert davranmasını bekliyoruz” dedi.
Bugüne kadar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere, Özal, İnönü, Baykal, Çiller, Başbakan Erdoğan, Bahçeli ve Soylu"yu karşıladığını belirten Basri Eğriboyun en büyük bahşişi de Milli Savunma Bakanlığı döneminde İsmet Sezgin"den aldığını söyledi.