29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Aydın merkez İstiklal Mahallesi muhtarlığına seçilen Adnan Engin’in vefatı ve Adnan Menderes Mahallesi muhtarı seçilen Sabri Kendirlioğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle istifa etmesinden boşalan iki muhtarlığı için dün Ara Seçim yapıldı. İki mahallede yapılan oy kullanma işleminde toplam 21 sandıkta 7 bin 606 seçmen oy kullandı.

2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Aydın merkez İstiklal Mahallesi muhtarlığına seçilen Adnan Engin’in vefatının ardından muhtarlık görevini Hüsamettin Aydemir vekaleten yürütüyordu. İstiklal Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda kurulacak 3 sandıkta bin 74 seçmen yeni muhtarını belirlemek için oy kullandı. Görevi vekaleten yürüten Hüsamettin Aydemir’in de aday olduğu seçimlerde Nazmi Aksoy, İsmail Çakırözü, Şakir Çomak ve Süleyman Berberoğlu’ndan oluşan beş aday muhtarlık için yarıştı. Sandık bölgesinde seçmenleri birlikte karşılayan beş muhtar adayı benzerine az rastlanır bir demokrasi verirken; seçiminin galibi İstiklal Mahallesi Muhtarlığı görevini vekaleten yürüten Hüsamettin Aydemir oldu.

Adnan Menderes Mahallesi muhtarı Sabri Kendirlioğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle istifa etmesinden ardından ihtiyar heyeti üyesi Sedat Uygun’un yürüttüğü muhtarlık için ise 2 aday yarıştı. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ve Hacı Celal Oto İlköğretim Okulu’nda kurulacak 18 sandıkta oy kullanan 6 bin 532 mahalle sakini yeni muhtarını belirledi. Kendirlioğlu’nun döneminde 1. Aza olan Uygun’un rakibi ise 2. Aza Yusuf Akdeniz oldu.

Yapılan sayım sonucunda bin 936 oy olan vekil muhtar Sedat Uygun, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarlığına seçildi. Uygun’un rakibi Akdeniz ise 538 oy aldı.

Seçim Kurulu’nun aldığı Ara Seçim kararıyla göreve seçilen İstiklal Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Aydemir ve Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Sedat Uygun’un 2014’te yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne kadar görev başında olacak. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg