KAYSERİ: HUSUMET BÜYÜDÜ

Kayseri'nin İncesu ilçesinde oy kullanmaya giden iki grup arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

İlçeye bağlı Örenşehir mahallesinde oy kullanmak için Örenşehir İlköğretim Okulu'na giden iki grup arasında tartışma çıktı. Daha önceden aralarında husumet bulunduğu öğrenilen iki grubun okul bahçesinde başlayan tartışması, kavgaya dönüşerek okul dışına taştı.

Kavgada, Ferit Ö. (24) yanında bulunan tabanca ile Saim Taşdemir'i (26) vurdu. İncesu Devlet Hastanesine kaldırılmak istenen Taşdemir, yolda hayatını kaybetti.

Arbede sırasında bıçakla yaralanan Ferit Ö.'nün kardeşi Mehmet Ö. de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Jandarma ekiplerinin cinayet zanlısı Ferit Ö. ile ismi henüz belirlenemeyen bir kişiyi daha gözaltına aldığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

VAN: MUHTAR KAVGASI

Van'ın Erçek beldesi Ilıkaynak Köyü'nde muhtarlık kavgasında 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Yaralılar, Van'daki hastanelere sevk edildi


KARS: MUHTAR ADAYLARI BİRBİRİNE GİRDİ




KARS"ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Karabağ Köyü'nde muhtarlık seçimi yüzünden çıkan silahlı çatışmada muhtar adayı öldü, 5 kişi ağır yaralandı.

Sabah saatlerinde muhtarlık seçimi yüzünden 2 adayın tarafları arasında çıkan sözlü tarışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Köy meydanında çıkan çatışmada muhtar adayı Zeki Demir yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan 5 kişiden durumu ağır olan 2'si Kars Devlet Hastansi"ne diğer 3 kişi de Ardahan Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Bozkuş köyünde seçim nedeniyle bazı partililer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ercan Sava, Kudret Türk, Yalçın ve Taner Duman bıçakla yaralandı. Selim Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Ercan Sava ameliyata alındı. Olayla ilgili M.G. gözaltına alındı.

Kars'ın Akyaka ilçesinde, 70. Yıl Hüseyin Öztürk İlköğretim Okulu'nda oy kullanılırken bazı partililer arasında çıkan tartışmada yumruklaşma oldu. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu olay büyümeden önlendi.

ŞANLIURFA: KÖY SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ


Şanlıurfa'da, köy muhtarlığına aday iki grup arasında çıkan taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada muhtar adayı 39 yaşındaki Müslüm Babacan öldürülürken, 12 kişi de yaralandı.



Merkeze bağlı Bezirci Köyü'nde sabah saatlerinde mevcut köy muhtarı Ali Çetindağ ile muhtar adayı Müslüm Babacan taraftarları köy okulunda karşılaştı. Muhtar adaylarının okul bahçesinde başlattıkları sözlü tartışma yakınlarının da katılımıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Bir anda taş ve sopalarla saldıran iki grup üyeleri daha sonra üzerlerinde bulunan tabanca ve tüfeklerle birbirlerine rasgele ateş etmeye başladı. Köyün savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine olay yerine gelen jandarmaların müdahalesi ile sona ererken, yaralananlar ise otomobiller ile Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere götürüldü.


Kavgada, muhtar adayları Ali Çetindağ ve Müslüm Babacan'ın yanı sıra, 75 yaşındaki Mehmet, 40 yaşındaki Mehmet Nur, 37 yaşındaki Reşit, 58 yaşındaki Nasih ve 33 yaşındaki Bakır Babacan ile Müslüm Çetindağ ile ismi öğrenilemeyen 5 kişi daha yaralandı. Yaralılardan muhtar adayı Müslüm Babacan, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.


Babacan'ın yakınları ölüm haberiyle yıkıldı. Acil servis önünde Kürtçe ağıtlar yakıp, sinir krizi geçiren kalabalıkta bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Bayılanlara acil serviste müdahale edilirken, bu sırada acil servis önünde ölüm haberiyle birlikte zaman zaman Babacan ailesi fertleri arasında da gerginlik yaşandı.


Cinayetle sonuçlanan seçim kavgasının ardından yeni bir olay yaşanmaması için jandarma köyde, polisler ise Şanlıurfa'daki hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı.


Yaklaşık 15 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



DİYARBAKIR: ADAY YAKINLARI KAN DÖKTÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgalarda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Buminağa Mahallesi'nde muhtar adayı Şirin Çamlı ile bazı seçmenler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında muhtar adayı Şirin çamlı kalp krizi geçirerek öldü.

DİYARBAKIR"ın Lice İlçesi'ne bağlı Sığınak Köyü"nde muhtarlık seçimi yüzünden "Yalçın" ve "Aslan" aileleri arasında kavga çıktı. Kavgada tabancayla açılan ateşte 41 yaşındaki Adnan Yalçın yaşamını yitirirken, aralarında 1 yaşındaki bebeğin de bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Lice ile Kulp ilçeleri arasında bulunan Sığınak Köyü'nde bu sabah saatlerinde başlayan seçimlerde kan döküldü. Köyde muhtar adayları olan Ramazan Yalçın ile Kemal Aslan"ın yakınları arasında, oy kullanma sırası yüzünden köy meydanında saat 12.30 sıralarında kavga çıktı. Taş ve sopalarla birbirine giren iki aile fertleri, kavganın büyümesi üzerine ateşli silahlar da kullandı. Çatışmada Adnan Yalçın tabancayla vurularak öldürülürken, adları henüz belirlenemeyen ve aralarında 1 yaşında bir bebeğin de bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Yaralılar Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

AFYON: AKRABALARIN SİLAHLARI KONUŞTU




Afyonkarahisar'ın Çobanlar İlçesi Göynük Köyü"nde muhtar adayları arasında seçim nedeniyle çıkan kavgaya akrabalar da karışınca silahlı çatışmaya dönüştü.



Çatışmada 6 kişi tabanca ve tüfeklerden çıkan kurşunlarla yaralandı.


Yaralılar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi"nde tedaviye alındı.



ŞANLIURFA: KÖY SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ



Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Boztepe Köyü'nde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgada 18 kişi yaralandı.



Sabah saatlerinde Boztepe Köyü'nde muhtarlık seçimleri nedeniyle Özbaş ve Kara Aileleri arasında yaşanan tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada çeşitli yerlerinden yaralanan 18 kişi yakınlarının yardımıyla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Yaralılardan 15'i tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Sinan, Halil ve Ahmet Kara ise ilk müdahaleden sonra Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.


Olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına alan jandarmanın, köyde geniş güvenlik önlemi aldığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



AĞRI: ADAYIN YEĞENİ BIÇAKLANDI



AĞRI'nın Patnos ilçesine bağlı Dedeli beldesinde AKP ile DP Belediye Başkan adaylarının yakınları arasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı.



Olay, bugün (Pazar) saat 12.30 sıralarında Dedeli Belde İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 1095 nolu sandıkta oy kullanan AKP Belde Belediye Başkan adayı Naim Durak ile DP adayı Ekrem Geçer'in yakınları tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Belediye Başkan adayı Naim Durak'ın yeğeni Adem Durak'ı (16) sırtından bıçakladı. Yaralı genç çevredekiler tarafından Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatan Jandarma beldedeki güvenlik tedbirlerini artırdı.



KOCAELİ: TAŞIMALI SEÇMEN KAVGASI


Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde çıkan kavgada 2 kişi darp edildi. Ak Parti'lilerin Atatürk İlköğretim Okuluna minibüslerle seçmen taşıdığını ileri sürerek bunu cep telefonlarıyla görüntülemek isteyen Demokrat Partililerle Ak Parti'liler arasında, tartışmanın ardından kavga çıktı. Kavgada 2 kişi çeşitli yerlerinden darp edildi.
Olay yerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırarak grubu okul bahçesinin dışına çıkarttı.

Ak Parti Karamürsel İlçe Başkanı Ahmet Türkel, “olayı fazla büyütmeye gerek yok. Olağan davranışlar olağanüstü gibi gösterilmemeli. Olanlar üzüntü verici ancak kimsenin seçim huzurunu bozmaya hakkı yok. Herkes temkinli olmalıdır” dedi. Demokrat Parti İlçe Başkanı Hayati Erdoğan da “Seçimi germeye kimsenin hakkı yok. Ancak yapılanları da anlamakta zorlanıyoruz. Bazı çevreler kasıtlı olarak ortamı germek istiyor” diye konuştu.


MANİSA: ADAYI DÖVDÜLER


Manisa"nın Turgutlu İlçesi"nde, AKP"li belediye meclis üyesi adayı İbrahim Çevikbudakçı saldırıya uğradı, başına 4 dikiş atıldı.

Aynı zamanda Turgutlu Sulama Birliği Başkanı olan İbrahim Çevikbudakçı, oy kullanmaya gittiği Gazi İlköğretim Okulu"nun önünde, belirlenemeyen bir nedenden öfkelenen, bisiklet kilidiyle kendisine vurmaya başlayan G.P."nin (40) saldırısına uğradı. Bisiklet kilidiyle AKP belediye meclis üyesi adayı Çevikbudakçı"nın başına vuran G.P. okulun önünde bekleyen polislerce etkisiz hale getirildi. Hastaneye kaldırılan Çevikbudakçı"nın başına 4 dikiş atılırken, gözaltına alınan G.P."nin bir süredir psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


HATAY: ENGELLİYE YARDIM ARBEDESİ


Hatay"ın Samandağ İlçesi"nde AKP"li Belediye Başkan adayı Mehmet Özçelik"in, engelli bir yakınına oy kullandıran kişiye tepki göstermesi üzerine çıkan kavgada, 5 kişi yaralandı.

AKP adayı Mehmet Özçelik beraberindeki 6 kişi, Yeşilada Mahallesi"ndeki bir okulda çalışmaları yerinde inceleme yaptı. Bu sırada Özçelik, bedensel engelli bir yakınının oy kullanmasına yardımcı olmak isteyen kişiye tepki gösterdi. Bunun üzerine çıkan tartışma okul bahçesine taşındı. AKP"li adayın yanındakiler ile mahalliler arasında çıkan kavgaya polis biber gazıyla müdahale etti. Kavgada 5 kişi de yaralındı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


IĞDIR: ÜLKÜCÜ BAŞKANA BIÇAKLI SALDIRI


Iğdır'da seçim sırasında çıkan tartışmalarda Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mücahit Yalçın darbedildi. Kars'ta çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı.
Iğdır'a bağlı 12 Eylül Mahallesi'ndeki Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda oy kullanma işlemi devam ederken tartışma çıktı. Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın, bir grup tarafından darbedildi. Yalçın, Iğdır Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.


MARDİN: AKP-DTP TARTIŞMASI


Mardin'in Nusaybin ilçesinde oy verme sırasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.
Girmeli beldesinde Girmeli İlköğretim Okulunda oy kullanma işlemi sırasında Ak Parti'lilerle DTP'liler arasında çıkan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü.


Kavgada, 6 kişi hafif yaralandı. Yaralılar Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Olay nedeniyle Kaymakam Yücel Gemici, Jandarma İl Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Alaattin Katı ve DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna beldeye geldi.


ERZURUM: SANDIKTA KALP KRİZİ


Erzurum'da Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda çıkan tartışmalar yüzünden seçim süresi yarım saat durduruldu. Güvenlik güçleri çevrede geniş önlem aldı.
Mersin'in Mut ilçesinde, oy verme işlemi sırasında kalp krizi geçiren vatandaş öldü.
Hatice Kara (74) oy vermeye gittiği Meydan Mahallesi Endüstri Meslek Lisesinde muhtarlık seçimleri için oy kullandığı sırada kalp krizi geçirdi.

Çevredeki vatandaşların yardımıyla Mut Devlet Hastanesine kaldırılan Kara, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


ADANA: OY SIRASI TARTIŞMASI

Adana'da, oy verme işlemi sırasında çıkan tartışma sonrasında meydana gelen kavgada, 7 kişi tüfekle yaralandı.
Sabah saatlerinde Tepebağ Mahallesi'ndeki Tepebağ Lisesinde oy kullanan Ramazan A. ile Cengiz Ç. arasında sıra nedeniyle tartışma çıktı. Birbirleriyle küfürleştikleri belirtilen iki kişi, araya giren vatandaşların müdahalesiyle ayrıldı.

Daha sonra, Cengiz Ç, beraber alkol aldıkları Yusuf Ç, Hüseyin T, Levent P. ve Kadir S.Ş. ile Ramazan A'nın evine giderek, kendisiyle görüşmek istediler. Burada çıkan tartışma sırasında, Ramazan A'nın oğlu Cengiz A, av tüfeğiyle ateş açtı.


Olayda, Cengiz Ç. ve beraberindeki 4 kişi ile çevredeki vatandaşlardan Edibe Y. ile Suzan B. yaralandı. Yaralılar Adana Devlet ve Numune hastanelerine kaldırıldı.


Bu arada, Ramazan A. ile oğlu Cengiz A. olayda kullanılan av tüfeği ile yakalanarak polis merkezine götürüldü.

Ramazan A'nın ifadesinde, Cengiz Ç'nin oy kullanılırken kendisine küfür ettiğini iddia ederek, “Oradaki vatandaşlar araya girince ayrıldık. Bana hakaret etmeye devam etti. Giderken de hakaret etmeye devam ediyordu. Ben de evime gittim. Bir süre sonra evimi basıp küfür etmeye başladı. Bana saldırmak isterlerken oğlum tüfekle ateş açtı” dediği öğrenildi.


DHA