Didim'de kazanılan seçimin bu kararla kaybedildiğini savunan Şentürk, "Didim'de alınan seçim tepsiyle karşı tarafa sunuldu" dedi.
DSP'den Didim Belediye Başkan adaylığının söz konusu olduğunu hatırlatan Mustafa Şentürk, şöyle konuştu: "Gelinen noktada parti içerisindeki İlçe, İl ve Genel Merkez bana vermiş olduğu bazı stratejik söz ve teminatlar getirilmediğinden dolayı parti içerisinde güven bunalımı oluştu. Neden güven bunalımı oluştu. Bildiğiniz gibi altı ay önce DSP Didim İlçe Başkanı ve yönetimi bana gelerek Didim'de Belediye Başkanı olmamı istedi. Bende kendilerine nezaketen teşekkür ederek bu adaylığın şahsım için erken
olacağını söyledim. Benim 22 yıldır Didim'de sosyal ve kültürel olarak çalışmalar yaptığımı sivil toplum örgütleri içinde zaten mücadele verdiğimi yurt içi ve yurt dışında Didim'i ve ülkemin tanıtımını yaptığımı söyledim. Fakat benim onayım olmadan DSP İlçe Başkanı Gazete 2000'de Belediye Başkanlığımı açıkladı. Sonra ben tekrar bu işin olmayacağını ve düşünmem gerektiğini kendisine ilettim ve bu da gazetelere yansıdı." Bu haberlerden üç ay sonra yurt dışına çıktığını anlatan Şentürk, sözlerine şöyle devam
etti: "Genel Merkezden beni telefonla aradılar ve sizinle görüşelim dediler, bende Genel Merkez de Genel Başkan Zeki Sezer ve yöneticilerle görüştüm ve aday olmam konusunda ısrarcı oldular. Ben de kendilerine bir takım önerilerle gittim."
Şentürk, yurt dışında da yerel ve genel seçimlere eşi dolayısıyla katıldığını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü: "Yurt dışındaki seçimler ile benim ülkemdeki seçimler farklı. Ben Genel Merkeze ilkelerimi ilettim. Bunlar doğruluk, dürüstlük, ilkeli olma, siyaseti kendin için değil toplum için yapma ve toplumun çıkarlarını ön planda tutma gibi taleplerimi ilettim. Didim'in vizyonunu değiştirme konusunda el sıkıştık ve birbirimize başarılar diledik."
ARAMIZDA GÜVEN SORUNU OLUŞTU
Bu arada Genel Merkezin şahsıma seçim süreci boyunca tüm masraflarını parti tarafından yapılacağını sözlü olarak deklare edildiğini de dile getiren Şentürk, şöyle konuştu: "Didim'de 1 Ocak itibariyle basının önüne çıkarak yapacaklarımızı kamuoyuna anlattık. Aradan 40 gün geçti ama bu 40 günde ne değişti. Biz bu zaman zarfında el ilanı ve broşürler dağıttık. 10 bin kişiye bu şekilde ulaştık ama son bir haftada parti içerisinde bir güven bunalımı oluştu."
Belediye Meclis üyelerinin listesini yaptığını ve Aydın'da partiye teslim ettiğini anlatan Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Buraya kadar her şey normaldi. İlçe Başkanı Talat Bey beni partiye çağırdı ve bana bundan sonra beraber olamayacağımızı ve çalışamayacağımızı söyledi. Ben de dedim ki 45 gündür ben el ilanı dağıttım, halkın ilgisine çektim, Didim'e yapacaklarımı anlattım dedim. Ben bu durumu anlamakta güçlük çektim ve bu dönemde yaşananları Didim halkının takdirine bırakıyorum."