Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Zabıta Müdürlüğünde açılan 250 kişilik kadro için ilk gün 3 bin 500 kişi müracaat etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tören Şube Müdürlüğü Personel Müdürü İsa Solakoğlu, İtfaiye Daire Başkanlığı için 200, Zabıta Müdürlüğü için ise 50 olmak üzere boş bulunan 250 kadro için müracaatların bugün başladığını bildirdi.

Başvuruların 13 Mart 2009 Cuma gününe kadar devam edeceğini belirten Solakoğlu, ilk gün 3 bin 500 kişinin müracaat ettiğini, 5 günün sonunda 10 binin üzerinde müracaat beklediklerini belirtti.

Adayların, son KPSS sınavından en az 50 puan almış olmaları gerektiğini dile getiren Solakoğlu, spor ve sözlü sınavların ardından alacakları puanlara göre istihdam edileceklerini kaydetti.

Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren Personel Müdürlüğü önüne gelen adayların uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi. Müracaat edenler arasında Van, Edirne, Şanlıurfa, Kütahya ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenler olduğu öğrenildi.

HÜRRİYET