Adana"nın yeni kurulan merkez Çukurova İlçesi Belediye Başkanlığı için AKP"den aday adayı olan avukat Kerim Şahin, aday gösterilip seçilmesi halinde, Adana"yı Türkiye"nin tenis merkezi yapacağını, ünlü raketlerin katılacağı turnuvalarla dünyaya tanıtacağını söyledi, “Sharapova'yı Adana'da istiyorum” dedi.

Mesleğinin yanı sıra 8 yıldır tenis oynayıp, turnuvalara katılan, dereceleri de bulunan AKP"li avukat Kerim Şahin, tenis öncesi de çeşitli spor dallarıyla uğraştığını söyledi. Tenisin son yılların gözde sporları arasında yer alıp, hızla yükseldiğini vurgulayan Şahin, Sharapova gibi ünlü tenis sporcularının kente gelmesinin, uluslararası turnuvalarla mümkün olduğunu belirtti. Şahin, Çukurova"nın alt yapı açısından sıkıntı olmayan bir ilçe olduğunu, bu nedenle sportif, kültürel, sosyal hizmetlerin önem taşıdığını vurguladı.

Kentin tanıtımının büyük önem taşıdığını, turizmin sadece deniz, yayla, dağ anlamına gelemeyeceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Spor turizmi de çok önemli. Paris"te Roland Garros, Londra"da Wimbledon, ABD"de US Open turnuvaları, her yıl binlerce tenis meraklısının akın ettiği turnuvalardır. Ben de Adana"nın spor turizmi için tercih edilen bir kent neden olmadığını kendime sormuşumdur. Bu bağlamda kolları sıvadık. Çukurova ilçemizi uluslararası bir tenis arenası yapmayı düşünüyoruz. Çukurova ile birlikte kentimizi dünyaya tanıtacağız. Tenis, artarak ihtiyaç hissedilen bir spor haline geldi. 7"sinden 70"ine herkesin yapabileceği bir spor. Buna karşılık tesislerimiz yetersiz. Fransa"daki Roland Garros turnuvasının yapıldığı merkez kort gibi dünyanın bildiği, 25- 30 bin seyirci kapasiteli merkez kort ve diğer kortlardan oluşan bir tenis kompleksini ilçemize kazandıracağız. Maria Sarapova"nın Anna Ivanovic ile Roger Federer"in Rafael Nadal ile tenis oynadığı turnuvalara imza atacağız. Sarapova"yı, Ivanovic"i, Federer"i, ünlü raketleri Adana"ya getireceğim. Sarapova"yı Adana"ya getireceğiz. Grand Slam (dünyaca bilinen 4 büyük tenis turnuvası) olmasa bile Grand Slam"e yakın bir alt turnuvayı, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ile görüşerek, Grand Slam"de ilk 10"larda turnuva yapan tenisçileri ve tenis meraklılarını burada buluşturacağız.”

AKP"li aday adayının vaadi için, ünlü kadın raketlerin mankenleri de aratmayan güzellik ve fiziğe sahip oldukları hatırlatılırken, siyasi çevrelerde "en güzel vaat" yorumları yapıldı.

Grand Slam nedir?

GRAND Slam, yıl içinde düzenlenen 4 büyük tenis turnuvası olan Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros), Wimbledon ve ABD Açık turnuvalarının adı. Avustralya Açık ocak ayında Melbourne"da, Fransa Açık mayıs ayında Paris"te, Wimbledon temmuz ayında Londra"da, Amerika Açık ağustos- eylül aylarında New York"da yapılıyor.