19 Aralık tarihindeki seçimli genel kurul toplantısında oluşan yeni yönetim, ilk toplantısında görev dağılımını yaptı.

Yeni yönetime seçilen Şeniz Evgar, Yıldız Yavuz, Ümit Acar, Ali Genç ve Cumhur Ulusoy"dan oluşan yönetim kurulu toplantısında, mevcut başkan Ümit Acar"ın bir kez daha Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği Başkanı olmasına karar verildi. Eski başkan Yıldız Yavuz"un 2011 yılında başkanlığı devralması konusunda da karar alınan toplantıdan, yeni dönemde daha etkin ve daha saygın bir kurum yaratma yönünde de ilke kararı çıktı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar, yeni dönemde de eksikliğini gözlemledikleri konular üzerinde yoğunlaşacaklarını ve etkin bir kurum olmak için çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Oda olarak en önemli görevlerinin mimarlık mesleğinin ve üyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemek, ulusal ve uluslararası ölçekte mesleğin gelişmesini izlemek ve sağlamak olduğunu kaydeden Ümit Acar, “Ayrıca kent, toplum ve ülke çıkarlarını gözetmeyen imar kararları ve uygulamalarına karşı taraf olarak sorumluluğumuzu yerine getirecek ve gerektiğinde yargı yoluna giderek davalar açacağız.

Geçen dönemde başlattığımız çalışmalara yeni dönemde de devam ederek, yerel idareler ve kamuoyundaki saygın ve etkin bir kurum kimliğimizi koruyacağız. Standart görevlerin yanında, aylık ruhsatları denetleyerek büro tescilsiz, onaysız projelere ruhsat verme işlemlerin ve kentimize suç teşkil edecek karar ve uygulamaların her zaman karşısında olacağız” dedi./iha