DSP İl Başkanı Gilik, düzenlediği basın toplantısıyla siyasi gündemi değerlendirdi. Gilik düzenlediği toplantıda, Aydın genelinde seçim çalışmaları için yeni bir örgütlenme aşamasına girdiklerini açıkladı.Gilik"in parti binasında yaptığı açıklamaya DSP Aydın İl Teşkilatı yöneticileri katıldı.
Gündemi değerlendiren Gilik, 8 yıllık AK Parti iktidarını eleştirdi. AK Parti iktidarında açılık ve sefalet olduğunu ileri süren Gilik ; “Yapılan araştırmalara göre ülkemizde 1 milyon kişi açlık sınırında, 20 milyon kişi ise yoksulluk sınırı altında yaşıyor. AK Parti döneminde, Türkiye AB ve ABD"ye bağımlı hale getirildi. Yapılan özelleştirmelerle satılmayan bir şey kalmadı. Kişiliksiz, kimliksiz, duygusuz bir toplum yaratılmaya çalışılmıştır. Bugün çarşıya çıktığımızda dükkanlarda Türkçe isimler göremiyoruz. Dilimiz dahi yozlaştırılmıştır. Parlementoda bulunan partiler alternatif getirememektedir. Ülkemizin DSP"ye ihtiyacı vardır” dedi.
AYDIN"DA YENİ YAPILANMA İLE SEÇİM STARTI VERİLDİ
23 Ekim"de Nazilli"de, Aydın İl Geneli"nde ki tüm DSP ilçe başkanları ile DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal"ında bulunduğu bir toplantı yaptıklarını ve Genel Seçim çalışmalarına başladıklarını kaydeden Gilik; “Aydın"da yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Mahallelere, köylere, vatandaşlarımıza, işçilerimize gideceğiz” dedi. Aydın"da örgütlenme çalışmaları başlattıklarını açıklayan Gilik; “Merkez İlçe Başkanlığı görevini Seçkin Sökmez ,Gençlik Kolları Başkanı ise Duygu Devecioğlu oldu” diye konuştu.