Aydın’da seçim güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıda, siyasi partilerin araç konvoylarına ve müzikli anons arabalarına izin verilmeyeceği açıklandı. Araç konvoyu için belirli bir araç sayısı konacağı ifade edilirken, müzikli anons arabaları için de hassas bölgelerde gürültü yapmalarının önüne geçilmeye çalışılacağı kaydedildi.
Aydın Valiliği, yaklaşan 12 Haziran Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde seçim güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleşen toplantıya 16 İlçe kaymakamı, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan ve daire müdürleri katıldı.
Seçim öncesinde araç konvoylarından ve sesli anons araçlarından sıkça şikayet aldıklarını ifade eden Vali Coş, seçimlerin güven içinde geçmesi için her türlü tedbirin alınacağını söyledi. İlimizin tamamında merkez dahil 17 ilçesinde, tüm köy ve yerleşim yerlerinde sandık kurulacağını kaydeden Vali Hüseyin Avni Coş, “İlimizin her yerinde gerekli her türlü tedbiri planlamak suretiyle seçim güvenliğinin en üst düzeyde gerçekleştirilmesini temin edeceğiz. Bu konuda en büyük güvencemiz demokrasiyi , özgürlük ortamını özümsemiş olan değerli Aydınlı hemşerilerimiz. Demokrasilerde çok büyük yeri olan genel seçimlerin başarılı bir şekilde huzurlu bir şekilde Aydın’a yakışır bir şekilde yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

YÜKSEK VOLÜMLÜ SES ÇIKARAN ARAÇLARA BİN 200 TL CEZA
Toplantı öncesinde açıklamalar yapan Vali Coş, “Bu seçim dönemi içerisinde seçim çalışmasını yürüten partilerin ya da adayların büyük konvoylar oluşturarak hem genel güvenliği hem de trafik güvenliğini tehlikeye düşürmelerini engelleyeceğiz. En fazla kaç araçla bir yerden bir yere intikal edileceği belirlenecek. Belli bir araç sayısının üstündeki konvoyların karayolları üzerinde seyretmesini engelleyeceğiz. Partiler bu kurala uymak zorunda kalacaklar. Birkaç yüz araçlık konvoy oluşturup orada burada dolaşmasını bu suretle de bir takım olayların meydana gelmesini önleyeceğiz.Siyasi parti çalışmaları ilgili yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde siyasi partiler tarafından kullanılacaktır. Ama aslolan siyasi partilerin bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımızı seçmenleri rahatsız etmemeleridir. Bir başka konu da Seçim araçları ve otobüsleri; üzerine anfi takılarak, çok yüksek ses çıkaran araçlar monte edilerek seçim otobüsü haline getirilen araçlar var bunların hiçbir ölçü kural tanımadan her yerde dolaşıp yüksek sesle açıp yerleşim yerlerimizde önemli ölçüde şikayetlere yol açtığı bilinmekte bu konuda çok sayıda şikayet de valiliğimize iletilmekte olup bu nedenle bunlar zaten mevzuatımızda da yasak. İlgili çevre mevzuatı uyarınca bu tür araçların bu cihazları kullanmaları yüksek volümde ses çıkarmaları durumunda Trafik görevlilerinin bu araçlara bin 200 TL ceza uygulamaları gerekmektedir. Biz bu vesileyle sizler aracılığıyla hem partilerimize hem de adaylarımıza şunu duyurmak istiyoruz, bu araçların hassas kullanım yerlerinde yani okullar, hastaneler, işyerleri, ibadethaneler ve evler gibi yerlerin yakınlarında gereksiz yere çalınması durumunda trafik görevlilerimiz ve genel kolluk görevlilerimiz gereğini yapacak ve araçlar hakkında ilk etapta para cezalarını uygulayacaklar, ikinci etapta ağırlaştırılmış şekliyle araç üzerinde diğer yönlerden de yasal işlemleri yapacaklar. Biz hiçbir parti ya da adaya ait aracın bu cezaya muhatap olmasını arzu etmiyoruz. Bunların tabii kullanılacağı yerler vardır kullanılacağı yerler. Seçim bürolarının bulunduğu yerlerde bir açık hava toplantısı düzenlenirken, öncesinde ve sonrasında uygun güzergahlarda kullanılabilir” dedi.

KARARLAR SİYASİ PARTİLERE BİLDİRİLECEK
Açıkladığı kararların siyasi partilere iletileceğini ve bu konularda daha hassas olmaları isteneceğini açıklayan Vali Coş, “Okullardan da hastane yönetimlerinden de işyeri sahiplerinden de yoğun bir şekilde tepki alıyoruz. Aydın seçmeni de adı gibi Aydın zaten, bu tür araçlardan yayılacak sesle müzikle iradesini değiştirip oyunun yönünü belli edecek değil. Bunun bir etkisi ve yararı olduğunu da sanmıyorum. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olduğu için gürültü yönetmeliği uyarınca bu tür araçların lüzumsuz yere kullanılması durumunda, gereksiz yere kullanılması durumunda bu araçlar hakkında yasal işlem yapılacak. Bu konuda siyasi parti ayrımı da gözetilmeyecek. Bunun için de arkadaşlarımızın siyasi partilerimizin teşkilatlarına ve il başkanlıklarına bu konuyla ilgili hatırlatmalarda ve uyarılarda da bulunacağız” şeklinde konuştu.