Kilogramı 79 bin liraya kadar yükselen altın, seçim arefesinde 77 bin 600 liraya düştü. Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemlerde fiyatı 79 bin liraya kadar yükselen altının seçim nedeniyle 77 bin 600 liraya gerilediğini söyledi.
 
Seçim atmosferinin yükselen altın fiyatlarını etkilediğini anlatan Özhüsrev, genel olarak fiyatı dünya piyasalarına bağlı olan altında Türkiye’nin seçim arefesinde olması nedeniyle hafif bir düşüş yaşandığını kaydetti.
 
Son zamanlarda başlayan düğünler nedeniyle kuyumcuların beklenti içinde olduğunu ifade eden Murat Özhüsrev, buna rağmen çok satış olmadığını, düğünlerin de genellikle tasarruf edilen altınlarla yapıldığını dile getirdi.
 
Vatandaşların düğünlere hediye için çeyrek dahi alamadığını belirten Özhüsrev, "Çeyreğin fiyatı 128 lira 500 kuruş. Bu ortamda nasıl hediye götürüp taksın insanlar. Çeyrek satışları da düştü" dedi.
 
Özhüsrev, altında geçici bir düşüş olsa dahi seçimden sonra altının yeniden yükselişini sürdüreceğini tahmin ettiklerini anlattı.
 
Son 10 yılda altının fiyatının 12 kat arttığına dikkati çeken Özhüsrev, "Altının gramı 2001 yılında 5 bin 500 lira idi. Bugün 77 bin 600 lira. Bu tam 12 kat artış demek. Bu da gösteriyor ki altın tüm yatırımların en karlısı. Son 10 yılda dövizi değerlendirecek olursak nerede ise bir yatırım aracı olmaktan çıktı" diye konuştu. AA