Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan ilçenin eskiyen ve işlevini yitiren su hattını yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hacı Feyzullah Mahallesinde çalışmalarına başlayan Kuşadası Belediyesine bağlı ekipler, 5 sokakta toplam 2 bin 600 metrelik su hattını tamamen yeniliyor.
Hacı Feyzullah Mahallesi Salı Pazarı mevkiindeki Murat, Kuğu, Kartal, Kanarya ve Güvercin Sokaklarda bulunan ve işlevini yitiren su hattı tamamen sökülerek, yerine 99 yıl garantili patlamayan borular döşeniyor. Boru döşeme işlemleri bittiğinde çalışma yapılan alanının yol ve kaldırımları baştan yapılacak.
İnsan yaşamı için hayati önem taşıyan suyun, işyeri ve konutlara temiz ve güvenli şekilde ulaştırılmasının önemini vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ilçenin tüm su hattını baştan sona yenilemek istediklerini belirterek, “Kuşadası"nın sorunlarına kalıcı çözüm bulmak için çalışıyoruz. Su şebekesinin baştan sona yenilenmesi de bizim için büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımıza suyu daha kaliteli ve kesintisiz ulaştırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Su hatlarını yenileme çalışmalarına en sorunlu bölgelerimizden başladık” dedi.