Tüm Türkiye"yi dolaşarak cep telefonu mağazalarından kontör çalan 3 kişilik şebeke, Kuşadası"nda kontör hırsızlığı yaparken işyerinin kamerasına takıldı. İşyeri sahipleri, kameradan fark ettikleri hırsızlarla ilgili kamera görüntülerini polise vererek, şebekenin yakalanmasını talep etti ve şikayetçi oldu.
Kuşadası"ndaki ilginç kontör hırsızlığı Adnan Menderes Bulvarı 52/B adresinde faaliyet gösteren Öz Murat İletişim mağazasında gerçekleşti. Cep telefonu mağazasına giren 3 kişilik şebekeden biri telefonuna 20"lik parça kontör yüklemek için işyeri sahibini oyalayıp, önünü kapatırken; diğer iki kişiden biri de kasadaki piyasa değeri 2 bin YTL olan kontörleri aldı. 3 kişilik şebeke mağazada kamera sistemi bulunduğunun farkında olmadığı için tüm yaşanan planlı hırsızlık olayı da saniye saniye kameraya kaydoldu. Zanlıların mağazadan ayrılmasının ardından işyeri sahibi bir başka müşteriye kontör satmak isterken, kasadaki kontörlerin çalındığını fark etti. Kamera kayıtlarını inceleyen işyeri sahibi, biraz önce gelen 3 kişinin organize bir şekilde kontör hırsızlığı yaptığını belirledi.

CEP TELEFONUNDAN HIRSIZLARA ULAŞTI
Soyulduklarını anlayan Öz Murat İletişim firmasının ortaklarından Mustafa Dereli, kontör hırsızlığıyla karşı karşıya kalmasının ardından 20 parça kontör yüklenen cep telefonu numarasından kontör şebekesi üyelerinden A.K"ye ulaştı. Kontör hırsızlarından çaldıkları kontörleri veya parasını geri getirmeleri isteyen Dereli, Mersin doğumlu olana bu kişilere bir hafta süre verdiğini ve gelmedikleri için de kamera kayıtlarını polise teslim ettiğini ve hırsızların bulunmasını istediğini söyledi.
Bu arada, Kuşadası"nda kontör hırsızlığına karışan şebekenin üyelerinden birinin Mersin doğumlu 35 yaşındaki A.K. olduğu ortaya çıkarken, şebeke üyelerinin bir minibüs ile tüm Türkiye"yi dolaşarak benzer yöntemlerle kontör hırsızlığı gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Başka şehirlerdeki kontör hırsızlıklarındaki eşkalleri karşılaştıran polis, söz konusu 3 kişinin şebeke halinde çalışıp çalışmadığını araştırıyor.