News of the World gazetesinin yasa dışı dinleme yaptığını ilk açıklayan eski muhabir, evinde ölü olarak bulundu.
 
İngiltere'deki telekulak skandalı nedeniyle kapatılan News of the World gazetesinin eski magazin muhabiri Sean Hoare, evinde ölü bulundu. 
 
İngiltere'nin güneydoğusunda yer alan Watford'daki evinde ölü bulunan Hoare, gazetenin 'sıklıkla' telefonları yasa dışı dinlediğini ilk açıklayan kişi olarak gündeme gelmişti.
 
POLİSE İHBAR GELDİ
Sean Hoare ayrıca, gazetenin eski editörü ve Başbakan David Cameron'ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson'ın telefonların dinlendiğinden haberi olduğunu savunmuştu. Polis sözcüsü, dün sabah yerel saatle 10.40 sularında gelen ihbarın ardından, eve gidildiğini ve Hoare'nin cesedinin bulunduğunu bildirdi. ''Ölüm sebebinin şimdilik belirsiz olduğunu, ancak şüpheli bir ölüm olduğunun düşünülmediğini'' belirten polis, soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. Sean Hoare, katıldığı BBC'nin Panorama programında, News of the World gazetesinin sıklıkla telefon dinlediğini söylemişti. 
 
Gazetenin eski magazin muhabiri ayrıca, New York Times gazetesine verdiği demeçte Andy Coulson'ın tüm dinlemelerden haberi olduğunu kaydederek, bunu ortaya atan ilk kişi olmuştu. Ancak Andy Coulson, gazetenin editörü olduğu dönemde telefonların dinlendiğinden haberi olmadığını savunuyor. Geçen hafta skandal nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra kefaletle serbest bırakılan Andy Coulson, geçen ocak ayında Başbakanlıktaki görevinden istifa etmişti.
 
KONUŞANIN İPİ ÇEKİLİYOR!
Büyük adamlar hakkında konuştuktan sonra aniden ölen Sean Hoare, İngiltere'de yaşanan ilk olay değil... İngiliz gazeteci James Forlong, Amerika'nın başını çektiği Irak savaşı ile ilgili çok gizli belgelere ulaşmıştı. Ancak 2003'te korkunç derecede iftiralarla karşılaşan Forlong, baskılar artınca, 'Irak'ta nükleer silah yok' diyerek belgelerinin doğru olmadığını kabul etmek zorunda kalmıştı. Fakat tüm bu geri adımlara rağmen Forlong, Londra'daki evinde ölü bulunmuştu. "İntihar" denilen bu ölümün, kısa süre sonra cinayet olduğu ortaya çıkmıştı.
 
HAYATIMIN EN ACİZ GÜNÜ
Medya devi Murdoch ve oğlu James, skandalla ilgili İngiliz Parlamentosu'nda ifade verdi. Murdoch, "Hayatımın en aciz günü. Bu olaydan ben sorumlu değilim" dedi. İfade sırasında kimliği belirsiz bir kişi, Murdoch'un üzerine beyaz köpükle saldırdı. Murdoch'un eşi, protestocuyu tokatlayarak engelledi.