2010 - 2011 eğitim öğretim yılında Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarı grafiğini yükseltmek amacıyla açılan kurslar Bozdoğan'da başladı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, planlanan şekilde çalışmaları sürdürülerek SBS ve ÖSS kurslarının başladığını dile getirid.
İlköğretim 7. ve 8. öğrencilerinin ihtiyacı olan dökümanların temin edilerek dağıtıldığını anlatan Kaşıkçı, ''Kurslar tüm öğrencilerimize açık. Kursa katılan öğrenci sayısı saptanan öğrenci sayısını geçti'' dedi.
Hedefinin her aileden bir okuyanın çıkması olduğunu söyleyen Mahmut Kaşıkçı, Ortaöğretim kurumlarında okuyan 11. ve 12. sınıflar için açılan ÖSS kurslarına ilginin fazla olduğunu Lise, Anadolu Lisesi ve Metem'de kursların yapıldığını kaydetti.
Kurslara katılacak öğrencilerden kurs ücreti ve öğrencilere verilecek basılı dökümanlardan bir ücret alınmayacağı, giderlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü kaynaklarından karşılanacağı bildirildi.
İlçede kurslar, yedi merkezde yapılırken, ilköğretim okulu 7. ve 8. sınıflarda okuyan 558 öğrenci SBS'ye, Lise, Anadolu Lisesi ve Metem'de okuyan 177 son sınıf öğrencisi ÖSS'ye hazırlık kurslarından yararlanıyor.