Bekir Sacide Filiz Hale Keleşoğlu Eğitim ve Yardım Vakfı (BESKVA) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Keleşoğlu, Altay Ampute futbol takımıyla beraber gittiği Ankara'da tanıştığı, bir kolu bileğinden olmayan 10 yaşındaki küçük Şaziye'ye verdiği, protez kol taktırma sözünü yerine getirdi. Şaziye'yi ailesi ile birlikte Gaziantep'ten İzmir'e getiren Hakkı Keleşoğlu ve eşi Hale Keleşoğlu, küçük kızı bu konuda uzman olan bir hastaneye götürerek protez kol için gerekli olan ölçüleri aldırdı. Önceki gün Ankara’da Bilim protez ve ortopedi merkezinde kendisi için özel olarak yapılan harekete duyarlı protez kolunu takan Şaziye mutluluğunu yine kendisi gibi doğuştan engelli olan teyzesi Dilfiruz Atılgan ve annesi ile birlikte yaşadı.
10 yaşındaki Şaziye'nin teyzesi Dilfiruz Atılgan, Keleşoğlu, ailesinin yeğeni için yaptıklarını asla unutmayacaklarını belirterek, "Dünyada hala böyle iyiliksever insanların bulunduğundan umudu kesmiştik. Hızır gibi yetiştiler. Yeğenim artık kolunu ve elini kullanabiliyor. Kendi işini kendi yapabiliyor. Kaşık ve bardak tutabiliyor. Saçlarını tarayabiliyor" diye konuştu. İhtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmaktan mutlu olduğunu belirten BESKVA Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Keleşoğlu, "Eşim Hale Hanım'la birlikte bu tür yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bizim neyimiz varsa milletimizindir. Şaziye'nin protez koluyla hayata daha iyi tutunacağına inanıyoruz. Biz bu gün burada belki aynı durumda olan binlerce Şaziye’den bir tanesine unut olduk. Bizim Şaziyemiz kurtuldu. Şimdi sıra hayırseverlerimizin destekleri ile diğer Şaziyelerimizi kurtarmaya geldi" dedi.
Ankara Bilim ortopedi ve protez merkezinde protez kolunu takar takmaz ilk işi Hakkı Keleşoğlu’nun elini öpmek olan Şaziye de, “Ben artık çok mutluyum. Hakkı Baba beni yeniden hayata bağladı” diye konuştu.
Minik Şaziyenin yine kendisi gibi doğuştan engelli olan ve aynı zamanda başarılı bir de halterci olan teyzesi Dilfiruz Atılgan da üzerine giydiği BESKVA yazılı mayosuyla kilosunda rekor kırabilmek için yine Hakkı Keleşoğlu’nun desteği ile podyuma çıkıp halter kaldıracağını sözlerine ekledi.