SAYIN AYDIN VALİSİ

SAYIN AYDIN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

SAYIN AYDIN MÜFTÜSÜ

RİCA EDİYORUM…

Vali ilin babasıdır, bir ağırlığı vardır, kökünde eğitim ve tecrübe taşır. Siyasi iktidarlar görevlendirme noktasında tasarruf hakkına sahip olsa da, vali her zaman validir. Halk nazarında saygı duyulan bir makamdır. Bu makam sahibi olanlardan da haklı olarak biz vatandaşların beklentileri vardır ve olmaya devam edecektir.

16/10/2020 tarihli Cuma hutbesinde konu Camiler ve Camilere yapılacak yardımlardı. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında yapılan camilerin neredeyse tamamı halktan toplanan yardımlar ile inşa ediliyor. Bu hepimizin bildiği ve saygı duyduğu bir gerçek. Fakat durum öyle bir hal aldı ki, yapılan TEK bir camiye neredeyse ON CAMİ PARASI harcanır oldu.

Bizim İslam anlayışımızda;

Camiler sağlam olmalı,

Camiler temiz olmalı,

Camiler ihtiyaca cevap verir nitelikte olmalı.

AMMA CAMİLER LÜKS VE ŞATAFATLI OLMAMALI. Hal böyle olunca; camilere konulan devasa avizeler, rengarenk camlar, pahallı çiniler, antik görünümü çeşmeler ve daha pek çok malzeme maalesef israf boyutunda harcamalara neden oluyor. Hal böyle iken okulların durumlarına baktığımızda ise

ÇATISI AKAN OKULLAR,

PERDESİ OLMAYAN SINIFLARIN OLDUĞU OKULLAR

SİFONU OLMAYAN TUVALETİ OLAN OKULLAR

BOYA VE BADANA İHTİYACI OLAN OKULLAR

ISINMA İHTİYACI OLAN OKULLAR

Ve daha sayamayacağımız pek çok eksiği olan okullarda evlatlarımız ve gelecek diye baktığımız nesillerimiz maalesef çok zor şartlarda eğitim ve öğretim hayatına devam etmeye çalışıyorlar.

Cuma’dan Cuma’ya yani haftada BİR KEZ dolan geri kalan zamanda neredeyse tamamen boş olan camilerde hiç kullanılmadığı halde milyonlarca lira harcanan malzemeler varken, hafta da BEŞ GÜN DOLU olan okulların durumu maalesef içler acısı.

Devletimiz elinden geldiğince tüm Türkiye için çabalarken bazı şeyler gözden kaçabilir ya da bütçe sıkıntısı sebebi ile bazı şeyler eksik kalabilir bu nokta da SAĞCI SOLCU tüm kardeşlerimize çağrı yapıyoruz. Gelin gelecek nesillerimizin eğitim aldığı bu kurumlara sahip çıkalım. El ele kol kola girersek, herkes gücü yettiğince destek verirse şehrimizdeki tüm okullar çiçek bahçesi haline gelir.

Sayın valimden de ricamız, öncelikle Aydın ilindeki tüm okul müdürleriyle yapılacak görüşme neticesinde okulların acil ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu noktadan sonra İl müftümüzle yapılacak görüşme neticesinde önümüzdeki bir ay boyunca Cuma günleri okullarımızın eksikliklerinin giderilmesi için camilerde okunacak hutbelerden sonra bu konuda yapılacak bağış kampanyasına destek çağrısı yapılmasını rica ediyoruz.

Tüm Aydın halkı olarak destek vereceğimiz bu kampanya hem halkın hem de Hakk’ın rızasını kazanmamıza vesile olacaktır.